kuifkapucijnaap
Even afreageren

Een aap aan het bewind

Ik vraag me af: waarom staat er altijd maar één aap aan het hoofd van de groep? Waarom is er één man (meestal) de leider van een land? Waarom eigenlijk geen clubje mensen, of iets in die geest?
Onlangs zag ik Donald Trump weer op tv. Geen leider meer, maar nog wel een aap. En hij wil straks opnieuw president worden, zo lijkt het. Het valt de Amerikanen blijkbaar niet op dat hij bij toespraken tegenwoordig praat en beweegt als een ouwe drag-queen. Die lijzige dictie, die verwijfde motoriek. Zou toch weerstand op moeten roepen bij de conservatieven. Let er maar eens op. Alleen moet hij nog even langs de thrift store voor wat bijpassende kleding. Er is op zichzelf niets mis mee, maar dan heb ik liever dat hij ook echt een onversneden drag-queen ís. Een aap als drag-queen zou origineel zijn. Alleen moet je die geen beslissingen laten nemen.

Deprimerende toekomstverwachting

De aanblik van die man leidt bij mij tot een diep deprimerende toekomstverwachting. Hoe kan het toch zijn dat de helft van de Amerikaanse bevolking wel iets ziet in het kiezen van een bruine kuifkapucijnaap tot president van het machtigste land ter wereld? Het is toch om moedeloos van te worden…

Golfbal

Kan die man niet gewoon een golfbal in zijn vette bek geslagen krijgen, zodat hij de rest van zijn leven niets meer kan zeggen? Drie keer overreden worden door zijn eigen golfkarretje? ‘Per ongeluk’ een golf-ijzer nummertje 1 in zijn nek krijgen? Postnataal geaborteerd worden? Dat zou de wereld een hoop ergernis schelen. Want zijn stuitende domheid en tenenkrommende presentaties worden in de media breed uitgemeten. Er is bijna niets ergers dan zelfvoldane stupiditeit.
Het is in het algemeen niet comme il faut om iemand een ongeluk toe te wensen, maar in dit geval is het voor een hoger doel, het welbevinden van de mensheid.

Lees ook:
En de volgende ergernis

Haat

Ook voor de wereldvrede is deze genetisch ernstig misvormde man een bedreiging. Zijn haat tegen China kan alleen maar uit de hand lopen. Het is bovendien te hopen dat tegen die tijd Poetin van zijn paard gevallen is, want anders krijgen we uit die hoek ook nog problemen.

De zelfingenomen blaaskaak is onder het motto Maak Amerika Gek Again nog in staat de presidentsverkiezingen van 2024 te gaan winnen. Die verkiezingen zijn straks zorgvuldig gemanipuleerd door de Republikeinen (zoek maar op: gerrymandering).

Machteloos ergeren

Maar het meest ergerniswekkende is toch wel dat wij in Nederland al deze bloeddrukverhogende gebeurtenissen en verschijningen moeten meekrijgen. Ons machteloos moeten ergeren.

De laatste tijd is het in de internationale politiek mode om zich op dwaze historische gronden allerlei rechten toe te eigenen (‘Oekraïne hoort bij Rusland’).
Ik vind dan dat we op eenzelfde soort historische gronden alleen de oorspronkelijke bewoners van Amerika de president zouden moeten laten kiezen. Het land zal er vast van opknappen.

Laatste revisie op 14 november 2022.

(121 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

2 Reacties

 • Bart

  Arnoud,
  Ik heb sinds tijden niet zo gelachen, heerlijk, de ‘apenrepubliek’… De manieren om Trump uit de wereld te krijgen volgens jou zijn wat primitief: de beste manier is dat hij ( zijn rechtse clubje de Republicans) gewoon verliest en eindeloos blijft bléren dat de verkiezingen niet goed zijn verlopen.) Dat blijft hij doen, en het maakt hem steeds belachelijker in de wereld… Wat je ook van Biden vindt, hij heeft gewoon de meerderheid voorlopig. En De Santis is een serieuze ‘Trump-basher’..
  Dus die golfclub in z’n nek of die golfkar die op hol sloeg.. Leuk voor een film: ‘How Trump won the world golf challenge.’ Met als laatste beeld het hoofd van Trump op een golfkarretje wat in een diepe hole verdwijnt…
  Maar wij laten onze bloeddruk toch niet misleiden door dit soort domme misbaksels?
  Kop op, Arnoud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share