Madurodam AH
Geschreven voor Amsterdam Centraal

Het duimpje van Halsema

Eerder geschreven voor Amsterdam Centraal

In de waan van de dag is het voor een topbestuurder als Femke Halsema blijkbaar ingewikkeld om zaken in de juiste proportie te blijven zien. Laat ik daarbij enige ondersteuning bieden, want het is nodig.
Allereerst stel ik vast dat Amsterdam een van de belangrijke hoofdsteden in Europa is. Dit moeten we voor ogen houden. We hebben het dus niet over Madurodam of Legoland.

Solidariteit

Naar aanleiding van de corona-rellen in diverse steden, vond mevrouw Halsema het nodig om solidariteit met onze dienders te tonen. Niet door een extra uitgebreid kerstpakket, een salarisverhoging of een bevordering. Nee, door op straat een duimpje naar ze op te steken. Het is een symptoom van de infantilisering van onze samenleving. Facebook op de hoek van de straat.
Ik zocht direct naar een teiltje om mijn weerzin tegen dit onnoemelijke truttigheidsgehalte in uit te kotsen.

In de zeik genomen

Als straatagent zou ik hier niet blij mee zijn. In de Amsterdamse werkelijkheid wordt dit idee namelijk direct omgezet in het massaal opsteken van de middelvinger. En ook al blijft het bij een duimpje, voor vrouwelijke agenten valt het ergens toch in de categorie ‘nafluiten’.
Ziet u het voor zich? Op de Albert Cuyp steken de mensen voortdurend een duimpje op naar de agenten die daar rondlopen. Dit trekken ze niet. Ik zou me als agent zwaar in de zeik genomen voelen. Terecht, want dat gebeurt waarschijnlijk ook.

SBS6-niveau

Het zijn allemaal van die kinderachtige ideetjes op SBS6-niveau. Klappen voor onze zorghelden. Duimpjes voor de politie. Zorg liever dat je gevaccineerd bent en je aan de corona-maatregelen houdt. Ga niet demonstreren voor je ‘vrijheid’. Dan kunnen ‘helden’ gewoon hun dagelijks werk doen zonder in de knel te komen. Ze voelen zich dan veel meer serieus genomen dan met een duimpje.

Lees ook:
De rabbijn slaat keihard terug

Eerder geschreven voor Amsterdam Centraal

Laatste revisie op 11 april 2023.

(53 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Een reactie

  • John Zwart

    Het idee sterft een snelle wiegendood. Halsema toont zich wereldvreemd als ze zich eraan vasthoudt na de ontwikkeling van de voorbije dagen.
    Mij niet gezien in Amsterdam in de vóór ons liggende ”feestmaand”. Sterkte voor de boa’s en straatdienders en zorgwerkers, ik zal voor hen ”duimen”, maar niet door die op te steken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share