Boerinnenkalender
Nieuws en media

Het is weer tijd voor de Boerinnenkalender

Pas op: satirisch seksisme! Ik had me er als onverbeterlijke dirty old man al op verheugd: de Boerinnenkalender 2018. Die is begin oktober verschenen. Opvallende kenmerken: elke maand een bijna niets verhullende foto van een jonge boerin. Mooi voor aan de stalwand. Blank, bloot en rondborstig. Alles onder het motto ‘Lekker op de trekker’ (Telegraaf).
Saillant detail: gekleurde boerinnen zijn er (nog) niet. Komt nog wel.

De tijdgeest

Als je in een periode van #metoo en misbruikschandalen een kalender met halfnaakte blanke boerenmeiden uitbrengt, heb je de tijdgeest toch maar mooi goed aangevoeld. De boodschap die hiervan uitgaat naar de zatte boerenhengsten: tast toe jongens!

Ongeremd hitsig

Hieruit blijkt wel dat hetgeen leeft onder de stedelijke intelligentsia, totaal geen weerklank vindt bij de agrarische elite. In die kringen hebben ze toch liever iets grijpbaars. In de stad stiekem ook, maar daar valt het seksisme tegenwoordig niet meer onder de pet te houden. Daar word je direct ontmaskerd, ontslagen en aangeklaagd.
Op het platteland daarentegen mag de jonge boer na het indrinken ongeremd hitsig zijn. Sterker, hij heeft er gewoon recht op na werkdagen van twaalf uur of meer! Ja toch? In het weekend is er behalve disco in het buurthuis en line-dansen verder geen flikker vertier.

Gretig

Ik begrijp trouwens niet waarom de boeren via televisieprogramma’s hun vrouwen moeten zoeken. Volslagen overbodig. Aan de kalender te zien draven de tochtige boerendeernen van Groningen tot Zeeland in ruime aantallen over de akkers en de weilanden. Je hoeft de staldeuren maar open te zetten en ze huppelen gretig naar binnen.

Lees ook:
Niet meer hoerenlopen

De rijke weide

Ik ben geen boer, maar ik heb de kalender tóch aangeschaft. Bij zo’n serieus artikel als dit moet je tenslotte weten waarover je schrijft. Het niveau van de journalistiek ís al zo gedaald met al dat nepnieuws. Ik heb de kalender al zes keer doorgebladerd om de materie goed op me te laten inwerken. Potverdorie zeg, ik snap niet dat jullie allemaal nog in de stad blijven wonen! Red de rijke weide!

Laatst bewerkt: jan 2, 2019 @ 22:44.

Laatste revisie op 2 januari 2019.

(759 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

10 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share