Pas op: satirisch seksisme! Ik had me er als onverbeterlijke dirty old man al op verheugd: de Boerinnenkalender 2018. Die is begin oktober verschenen. Opvallende kenmerken: elke maand een bijna niets verhullende foto van een jonge boerin. Mooi voor aan de stalwand. Blank, bloot en rondborstig. Alles onder het motto ‘Lekker op de trekker’ (Telegraaf).
Saillant detail: gekleurde boerinnen zijn er (nog) niet. Komt nog wel.

De tijdgeest

Als je in een periode van #metoo en misbruikschandalen een kalender met halfnaakte blanke boerenmeiden uitbrengt, heb je de tijdgeest toch maar mooi goed aangevoeld. De boodschap die hiervan uitgaat naar de zatte boerenhengsten: tast toe jongens!

Ongeremd hitsig

Hieruit blijkt wel dat hetgeen leeft onder de stedelijke intelligentsia, totaal geen weerklank vindt bij de agrarische elite. In die kringen hebben ze toch liever iets grijpbaars. In de stad stiekem ook, maar daar valt het seksisme tegenwoordig niet meer onder de pet te houden. Daar word je direct ontmaskerd, ontslagen en aangeklaagd.
Op het platteland daarentegen mag de jonge boer na het indrinken ongeremd hitsig zijn. Sterker, hij heeft er gewoon recht op na werkdagen van twaalf uur of meer! Ja toch? In het weekend is er behalve disco in het buurthuis en line-dansen verder geen flikker vertier.

Gretig

Ik begrijp trouwens niet waarom de boeren via televisieprogramma’s hun vrouwen moeten zoeken. Volslagen overbodig. Aan de kalender te zien draven de tochtige boerendeernen van Groningen tot Zeeland in ruime aantallen over de akkers en de weilanden. Je hoeft de staldeuren maar open te zetten en ze huppelen gretig naar binnen.

Lees ook:
Bloedlink

De rijke weide

Ik ben geen boer, maar ik heb de kalender tóch aangeschaft. Bij zo’n serieus artikel als dit moet je tenslotte weten waarover je schrijft. Het niveau van de journalistiek ís al zo gedaald met al dat nepnieuws. Ik heb de kalender al zes keer doorgebladerd om de materie goed op me te laten inwerken. Potverdorie zeg, ik snap niet dat jullie allemaal nog in de stad blijven wonen! Red de rijke weide!

Laatst bewerkt: jan 2, 2019 @ 22:44.

(469 keer gelezen)

 

10
Reageer op dit artikel

avatar
5 Reactie 'draadjes'
5 Antwoorden in dit 'draadje'
0 Volgers
 
Reactie met meeste antwoorden
Meest actieve discussie
4 Auteurs van reacties
Anne-WilBoerinnen KalenderArnoud HugoJOHNN Recente auteurs van reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Nieuwste Oudste Meest gestemd
Abonneren op
Anne-Wil
Gast

Leuk geschreven, Arnoud. Goed om te horen dat je onze inspanningen zo kan waarderen. 😉

JOHNN
Gast
JOHNN

In algemeen commentaar wil ik melden dat ik blij ben met de reacties op volle beeldbreedte en lekker groot lettertype.
Alleen die brede grauwsluier over de kopfoto vind ik niet zo fijn. En dat zeg ik niet omdat de boerinnetjes eronder verdwijnen er zijn vaak andere mooie foto’s die daardoor hun effect verliezen.

JOHNN
Gast
JOHNN

Ha ha, Arnoud Hugo goes commercial! 😉

Boerinnen Kalender
Gast

We zijn blij om te lezen dat De Boerinnen Kalender ook bij jou aan de muur hangt Arnoud. Mochten er nog meer lezers interesse hebben in zo’n mooie kalender, de Boerinnen Kalender 2018 bestellen kan hier: http://bestel.boerinnenkalender.nl/

JOHNN
Gast
JOHNN

Beste Arnoud,
dit soort ironische stukjes zouden een jaar geleden of zo, wel enige (ironische) commentaren uitlokken, maar in deze (tijdgeest?) van volop ”framing” met overweldigende bijval scoort deze humor alleen nog maar een angstige stilte. we zijn niet erg geëvolueerd sinds de tijd dat de halve bevolking uitliep om een openbare terechtstelling bij te wonen.