Het is weer tijd voor de Boerinnenkalender

Het is weer tijd voor de Boerinnenkalender

Pas op: satirisch seksisme! Ik had me er als onverbeterlijke dirty old man al op verheugd: de Boerinnenkalender 2018. Die is begin oktober verschenen. Opvallende kenmerken: elke maand een bijna niets verhullende foto van een jonge boerin. Mooi voor aan de stalwand. Blank, bloot en rondborstig. Alles onder het motto ‘Lekker op de trekker’ (Telegraaf).
Saillant detail: gekleurde boerinnen zijn er (nog) niet. Komt nog wel.

De tijdgeest

Als je in een periode van #metoo en misbruikschandalen een kalender met halfnaakte blanke boerenmeiden uitbrengt, heb je de tijdgeest toch maar mooi goed aangevoeld. De boodschap die hiervan uitgaat naar de zatte boerenhengsten: tast toe jongens!

Ongeremd hitsig

Hieruit blijkt wel dat hetgeen leeft onder de stedelijke intelligentsia, totaal geen weerklank vindt bij de agrarische elite. In die kringen hebben ze toch liever iets grijpbaars. In de stad stiekem ook, maar daar valt het seksisme tegenwoordig niet meer onder de pet te houden. Daar word je direct ontmaskerd, ontslagen en aangeklaagd.
Op het platteland daarentegen mag de jonge boer na het indrinken ongeremd hitsig zijn. Sterker, hij heeft er gewoon recht op na werkdagen van twaalf uur of meer! Ja toch? In het weekend is er behalve disco in het buurthuis en line-dansen verder geen flikker vertier.

Gretig

Ik begrijp trouwens niet waarom de boeren via televisieprogramma’s hun vrouwen moeten zoeken. Volslagen overbodig. Aan de kalender te zien draven de tochtige boerendeernen van Groningen tot Zeeland in ruime aantallen over de akkers en de weilanden. Je hoeft de staldeuren maar open te zetten en ze huppelen gretig naar binnen.

Lees ook:
Kentucky Fried Chicken in de kippenstal

De rijke weide

Ik ben geen boer, maar ik heb de kalender tóch aangeschaft. Bij zo’n serieus artikel als dit moet je tenslotte weten waarover je schrijft. Het niveau van de journalistiek ís al zo gedaald met al dat nepnieuws. Ik heb de kalender al zes keer doorgebladerd om de materie goed op me te laten inwerken. Potverdorie zeg, ik snap niet dat jullie allemaal nog in de stad blijven wonen! Red de rijke weide!

Laatst bewerkt: jan 2, 2019 @ 22:44.

Laatste revisie op 2 januari 2019.

(743 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne-Wil
5 jaar geleden

Leuk geschreven, Arnoud. Goed om te horen dat je onze inspanningen zo kan waarderen. 😉

JOHNN
JOHNN
5 jaar geleden

In algemeen commentaar wil ik melden dat ik blij ben met de reacties op volle beeldbreedte en lekker groot lettertype.
Alleen die brede grauwsluier over de kopfoto vind ik niet zo fijn. En dat zeg ik niet omdat de boerinnetjes eronder verdwijnen er zijn vaak andere mooie foto’s die daardoor hun effect verliezen.

JOHNN
JOHNN
5 jaar geleden

Ha ha, Arnoud Hugo goes commercial! 😉

Boerinnen Kalender
5 jaar geleden

We zijn blij om te lezen dat De Boerinnen Kalender ook bij jou aan de muur hangt Arnoud. Mochten er nog meer lezers interesse hebben in zo’n mooie kalender, de Boerinnen Kalender 2018 bestellen kan hier: http://bestel.boerinnenkalender.nl/

Boerinnen Kalender
Antwoord aan  Arnoud Hugo
5 jaar geleden

Er staat al een bericht over je blog ingepland op de Boerinnen Kalender Facebook pagina! Vanavond gaat deze online. Op de website verzamelen we ook alle artikelen over de Boerinnen Kalender.

JOHNN
JOHNN
5 jaar geleden

Beste Arnoud,
dit soort ironische stukjes zouden een jaar geleden of zo, wel enige (ironische) commentaren uitlokken, maar in deze (tijdgeest?) van volop ”framing” met overweldigende bijval scoort deze humor alleen nog maar een angstige stilte. we zijn niet erg geëvolueerd sinds de tijd dat de halve bevolking uitliep om een openbare terechtstelling bij te wonen.

JOHNN
JOHNN
Antwoord aan  Arnoud Hugo
5 jaar geleden

Zo is het maar net: praise for the brave!
Ik heb op mijn eigen fb een ”shame on myself” prozagedicht gepost, alweer een poosje terug. Ook daaronder bleef het angstig stil. Maar jij hebt een bron aangeboord zie ik!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
10
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x