In spagaat naar Qatar

In spagaat naar Qatar

Nu is er weer gedoe over Qatar. Dat was er natuurlijk al veel langer, maar naarmate het WK daar nadert, wordt het allemaal wat pijnlijker.
De Tweede Kamer had besloten dat er géén regeringsvertegenwoordiging naar het WK mocht. Vanwege de mensenrechtenschendingen daar.
Maar de regering denkt daar anders over. Na de afhankelijkheid van dictatoriaal Russisch gas, maakten we ons – om daarvan los te komen – afhankelijk van Qatarees dictatoriaal gas. Ja, en dan moet je natuurlijk wel even je gezicht laten zien op het WK, anders verkopen ze het gas aan China en zitten wij in de kou. Dat valt óók niet uit te leggen.

Kontkruipen voor een contractje

Een spagaat dus. Altijd weer die mensenrechten! Zo kun je nou nooit eens lekker zakendoen!
En daarom wil de regering met een afvaardiging naar Qatar. Rutte en Hoekstra, als ik het goed heb onthouden. Met als ultieme dooddoener: je kunt beter met ze ‘in gesprek blijven’ om daarbij het mensenrechtenprobleem aan te kaarten. Alsof wij ooit wat neteligs aankaarten bij machtigen der aarde! Nee, de economie gaat voor en dus kruipen onze vertegenwoordigers liever in des dictators kont om een contractje te scoren, dan dat ze de mensenrechten aan de orde stellen.

De oplossing

Maar goed, dit alles leidt aan het thuisfront tot gedoe. Ik heb wel een oplossing voor deze spagaat. Je selecteert een van de grootste lulhannesen in ons land, geeft deze onbenul een gewichtige titel en stuurt hem naar Qatar. Zijn ze daar tevreden dat wij een van onze ‘belangrijkste mensen’ hebben afgevaardigd. Als we hem met het regeringsvliegtuig laten vliegen en een paar medailles op de borst spelden trappen ze daar wel in.

Lees ook:
De verspilde moeite van Rico en Badr

Een complete schijnvertoning, maar dat weten ze in Qatar niet. Het zou me al meevallen als de Emir Tamim bin Hamad al-Thani überhaupt weet wat Nederland is en waar het ligt. Ik van mijn kant moet ook altijd opzoeken waar Qatar nou eigenlijk ligt.
Hoe dan ook, de Tweede Kamer kan dan tevreden zijn en onze gasvoorraad is veilig gesteld.

Daar hebben we wel iemand voor

Maar ja, wie zullen we daarvoor eens nemen? Het moet natuurlijk iemand zijn die zelf niet doorheeft dat hij voor jan lul naar Qatar wordt gestuurd.
Ho. Wacht. Ik zie helemaal over het hoofd dat we al iemand hebben in zo’n functie. Onze nationale paljas (ik heb het nu over de functie, ik vermijd liever een aanklacht wegens majesteitsschennis). Dik betaald nog wel.
U weet wie ik bedoel. Hij doet het met plezier. En hij is een graag geziene gast onder dictators.
En de mensenrechten? Die hebben dit WK sowieso al verloren. Uitgeschakeld voordat het begon.

Laatste revisie op 27 oktober 2022.

(75 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Liesbethblogt
4 maanden geleden

Toen ze mensen hun huis ontnamen omdat dat stadion gebouwd moest worden, toen hadden ze moeten zeggen dat ze niet gaan en zich er aan houden. Kapitalistisch kakgedrag!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
1
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x