Informant
Klassiekers

2007: Informant voor de Mossad

Het was weer een tijdje te lang stil rond Geert Wilders en dat kan natuurlijk niet. We kunnen deze man niet laten wegkwijnen door aandachtstekort. Daarom kwam de Telegraaf vandaag met het bericht dat Wilders lange tijd door de AIvD is geschaduwd bij zijn zeer frequente bezoeken aan de Israëlische ambassade. Wilders vindt dit natuurlijk weer ‘een grof schandaal’ en gaat zoals gebruikelijk de premier ter verantwoording roepen.

Laat ik dit bericht eens onderwerpen aan een grondige beschouwing. Alleerst: hoe weet de Telegraaf dit? De Telegraaf weet dit van ‘bronnen rond de AIvD’, zo vertelt de krant in het artikel. Wat zijn ‘bronnen rond de AIvD’? De portier, de koffiejuffrouw, de schoonmakers, de haringman op de hoek? Nee, waarschijnlijk zijn het mensen uit ‘het middenkader’ van de AIvD, dat zich verzette tegen de politiek getinte activiteiten van de dienst. Dit valt op te maken uit een ander artikel   in de Telegraaf over deze kwestie.
Dat zijn dus geen bronnen rond de AIvD, maar binnen de AIvD.
Misschien kan Wilders volgende week dus meteen even aan Balkenende vragen wie er binnen onze geheime dienst naar de Telegraaf loopt te lekken.

Schaduwen niet efficiënt

Dan de kwestie van het schaduwen zelf. Als het waar is, werkt de AIvD niet al te efficiënt, lijkt mij. Immers, Geert Wilders wordt al een aantal jaren streng beveiligd. In mijn optiek is het dus helemaal niet nodig om hem te schaduwen. Eventjes navragen bij de bodyguards van Wilders waar hij is geweest volstaat. Bovendien zullen er op het Buitenhof, waar de Israëlische ambassade staat, voldoende beveiligingscamera’s hangen om een man met een raar kapsel te registreren.

Verdacht ambassadebezoek

Nou, dan blijft eigenlijk alleen het punt van de bezoeken van Wilders aan de Israëlische ambassade over. Die zijn natuurlijk uiterst verdacht! Gaan alle andere buitenlandwoordvoerders van kamerfracties daar maandelijks soms óók eventjes buurten? Lijkt me sterk, want zo’n lolletje is dat niet. Wanneer je ergens wilt gaan koffieleuten zijn er leukere plekken te bedenken. Bij die ambassade word je onderworpen aan strenge veiligheidscontroles. Je moet door een detectiepoort, alle metalen voorwerpen inleveren, je riem afdoen, telefoons en andere elektronica worden getest of ze doen waarvoor ze zijn gemaakt, je moet jassen en schoenen uittrekken en zelfs een meegebracht flesje water mag niet mee naar binnen. Je wordt nog nét niet in je kont gekeken, hoewel ik dat in het geval van Wilders dan wel weer jammer vind…

Lees ook:
Hysterisch huisbezoek

Geheime informant

Bronnen rond de Israëlische ambassade hebben mij laten weten dat Geert Wilders een geheime informant is van de Mossad! In ruil daarvoor krijgt hij van de Israëliërs een maandelijkse update over het moslimgevaar in de wereld. Wilders moet dus maar eens in de Kamer gaan uitleggen of hij zich niet schuldig maakt aan staatsgevaarlijke activiteiten! Sterker nog, wanneer de AIvD die Wilders nog niet rondom de klok in de gaten hield, moeten ze dit vanaf nu onmiddellijk gaan doen!
Want deze parlementair oncontroleerbare onderonsjes met buitenlandse mogendheden zijn natuurlijk een grof schandaal!

Eerder gepubliceerd op Verbal Jam op 9 mei 2007 onder de titel ‘Een grof schandaal’. De oorspronkelijke links naar de website van de Telegraaf werken niet meer en zijn daarom in deze versie weggelaten.

Laatste revisie op 10 februari 2019.

(277 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
1
Share