Snelweg
Even afreageren

Laat ik eens los gaan op de VVD

Laat ik vandaag eens los gaan op de VVD. Het had in principe elke willekeurige partij kunnen zijn, want ik ben politiek totaal onbevooroordeeld. Maar toch, een partij met twee keer de V van ‘vervelend’ in z’n naam kan nooit goed zijn voor dit land. Bovendien zijn ze bij die club ook nog eens heel kinderachtig.
Daarom zijn ze ook de grootste partij van het land. Heel veel kiezers zijn wel gecharmeerd van vervelend en kinderachtig. Dus ik dacht: laat ik dit tóch even aankaarten.

Rotmaatregel

Zo hadden ze het bij de VVD over die ‘rotmaatregel’ van de snelheidsbeperking. Zo noemden ze dat zelf. Iedereen moet nu overdag 100 gaan rijden in plaats van 130. Geen gevoel voor proportie, denk ik dan.

Want weet je wát een rotmaatregel is? Mensen die vaak noodgedwongen in de bijstand zitten dwingen tot een ‘tegenprestatie’.

In dat licht bezien ben je toch wel een enorm kinderachtige Dijkhoff-lul om dan te gaan janken over het afschaffen van de 130 kilometer.

Verdubbelde boetes

De meeste ‘rotmaatregelen’ in dit land zijn trouwens verzonnen door de VVD. Zoals de draconische boetes voor mensen die per ongeluk iets verkeerd opgaven aan de uitkeringsinstantie. Of de verdubbeling van de boetes voor mensen die niet op tijd betaalden.

Opvallend genoeg zijn de échte ‘rotmaatregelen’ altijd gericht tegen de zwakkeren in de samenleving. Rijke belastingfraudeurs krijgen een ‘inkeerregeling’.

Trajectcontrole

Wie willen er nu eigenlijk zo graag 130 blijven rijden? Die paar VVD-patsers in hun Range Rover? Doorgesnoven jongetjes in hun ‘getunede’ Seat uit 1998? Vorige week zag er eentje op de A2. Keihard over de linkerbaan en voor elke camera gauw remmen. Legt iemand de stakker even uit hoe die trajectcontrole écht werkt?

Lees ook:
Freule Cora van Nieuwenhuizen tot Schiphol

De meeste 130-verslaafden rijden helemaal geen 130. Ze rijden minstens 150. En dat zullen ze ook blijven doen als de limiet bij 100 ligt. Altijd zo geweest. Dus waar klagen ze over?

Afgeblazen

Het bericht dat boze mensen naar Den Haag wilden om te protesteren tegen de snelheidsverlaging deed veel stikstof opwaaien. De actie werd snel afgeblazen toen ze merkten dat ze de risee van de Randstad werden. Tja, intellectueel plaats je jezelf toch ergens tussen de neusaap en de kuifmakaak met zo’n actie. Vermoedelijk doe ik hiermee nu de kuifmakaak tekort.

Stille tocht

Moedeloos word je van die mensen. Je komt ze ook weer tegen bij een stille tocht met roze ballonnen voor een afgeschoten pitbull. Eerder op de dag trok het arme beestje nog een kleuter aan stukken, maar daar hadden die ouders ook zelf schuld aan. De kleuter was niet aangelijnd.

Of ze roepen dat ze zich willen opblazen voor het behoud van Zwarte Piet. Straks zie je ze ook weer op het circuit van Zandvoort, bij de Formule 1. Ondanks de CO2– en stikstofcrisis. Beklagenswaardige mensen.
Door de snelheidsmaatregel zakt de VVD intussen flink in de peilingen. Ondanks mijn eerder genoemde politiek neutrale opstelling, gniffel ik hier toch in mijn vuistje. Laat ze maar even zweten. Net als de mensen in de bijstand.

Laatste revisie op 30 november 2019.

(282 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

2 Reacties

 • Bert Pfeiffer

  Yep mee eens. Veel meer valt van deze neo-liberalen niet te maken. De club die geen actieve herinneringen heeft aan de groeiende groep van 1.000.000 medelanders in armoede. Far away, the fjrther the better.

 • Henk van S tot S

  Quote:
  “Want weet je wát een rotmaatregel is? Mensen die vaak noodgedwongen in de bijstand zitten dwingen tot een ‘tegenprestatie’. ”

  Tja en dan te bedenken dat Klaasje Dijkhof wachtgeld voor z’n vorige baantje + zijn huidige salaris en geen enkele nuttige bijdrage levert.
  😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
1
Share