Beveiligingsbeelden bewakingscameras
Criminaliteit

Meegluren met de bewakingscamera

Meegluren met bewakingscamera

Heeft u al een bewakingscamera? Zo niet, dan loopt u uiteraard hopeloos achter. Het is ronduit roekeloos om zomaar allerlei dure spullen in en bij het huis onbewaakt te laten rondslingeren. In deze tijd moet je alles en iedereen permanent in het oog houden. Dat doet de overheid ook en die geeft altijd het goede voorbeeld.
Ikzelf heb eveneens een camera. Niet zozeer voor de veiligheid, maar om lekker knus in mijn eigen woonkamer te kunnen kijken als ik ver weg ben. Het klinkt klef, maar dan voel ik me toch een beetje thuis. Guilty pleasure, zeg maar.

Onbeveiligde bewakingscamera’s

Bewakingscamera’s werken tegenwoordig heel makkelijk via internet. [inlinetweet prefix=”” tweeter=”” suffix=””]Op afstand kun je zien of alles thuis nog in orde is of dat je valse pitbullwaakhond tijdens je afwezigheid het bankstel aan stukken staat te trekken.[/inlinetweet]

Nu kwam er laatst aan het licht dat heel veel mensen het wachtwoord dat hun camera vanuit de fabriek meekrijgt, niet veranderd hebben. Waardoor de hele wereld dus gewoon kan meekijken. Bijvoorbeeld met de vorderingen van de pitbull.

Erg onverstandig, maar stiekem ook ontzettend leuk. Want er is een website die de beelden van al deze camera’s verzamelt. Per land en zelfs per stad kun je de beelden bekijken van onbeveiligde camera’s.

Biggen en bordenwassers

Zo komen wij te weten waarvoor mensen al die camera’s gebruiken. Eigenlijk helemaal nergens voor. Het is een en al lulligheid. Staat mijn patserkar nog op de oprit? Is het hek van mijn oprijlaan dicht? Ligt mijn jacht nog in de haven van Enkhuizen? Is de caravan al gejat? Is er niemand na sluitingstijd in mijn winkel of restaurant? Staat het terrasmeubilair er nog? Heeft de koe al gekalfd? Liggen de biggen aan de zeug? Zitten de kippen op stok? Is de bordenwasser wel aan het werk?
De meest spannende beelden krijg je nog van een roofvogelnest. Wat een bende trouwens bij die beesten thuis.

Lees ook:
Zwaar geschut in Nieuw-West

Spinnenwebben

Andere gebruikers zijn inmiddels totaal vergeten dat ze zo’n camera hádden. Dan zien we onscherpe plaatjes met wapperende spinnenwebben of alleen maar een rooster. Soms hangt de camera op z’n kop.

Inbrekers zie je nooit. Het blijft bij beelden die in de meeste gevallen alleen maar de volstrekte nutteloosheid van de camera illustreren. Hooguit zie je op afstand dat de planten water nodig hebben. Ze verleppen. Vergeten iets te regelen. Je belt de buurvrouw (die heeft de sleutel) of ze even met de gieter langs kan gaan. Maar ze zit bij haar zieke moeder in Maastricht. Met de dag zie je vanuit Cannes (ik noem maar wat) hoe je planten langzaam verder het loodje leggen. Echt superhandig, die camera’s. Dat soort dingen hadden ze vroeger toch allemaal niet.

Laatst bewerkt: jan 13, 2019 @ 18:00.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(614 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share