Advertentie-rechtbank
Alledaagse bijzonderheden

Melden bij de rechtbank

Waar is Adiam B1in latere versie van dit artikel geanonimiseerd ? En Turgay A? Of Jamileh Zare S? Iemand enig idee? Ze zijn namelijk nergens te vinden. Altijd weer gedoe. Net als met Berend Botje destijds. Ze hebben geen bekende woon- of verblijfplaats. En dat terwijl zij maandag over twee weken bij de rechtbank aan de Parnassusweg worden verwacht.

Tegen beter weten in plaatst de griffier advertenties in de kranten waarin personen worden opgeroepen zich bij de rechter te melden. De kinderrechter bepaalt bijvoorbeeld wie het gezag over een minderjarige krijgt. Waarschijnlijk gaat het om het kind van degene die wordt opgeroepen, dus dan is het toch wel belangrijk dat hij of zij komt opdagen.

Juridisch dichtgetimmerd

Helaas, de kans dat mensen met dergelijke namen nou eens lekker het Parool zitten door te vlooien acht ik zeer gering. Geeft niks, in elk geval is de kwestie dan juridisch dichtgetimmerd.
‘Wij hebben ons best gedaan,’ zal de redenering zijn.

Het verhaal achter deze kwesties komen we nooit te weten. Maar erg fris zal dat verhaal niet zijn. Blijkbaar zijn er ouders die zich niets gelegen laten liggen aan hun kind. Of hebben ze andere redenen om buiten beeld te blijven? Pendelen ze tussen twee culturen, zitten ze de ene keer in Turkije of Marokko, de andere keer in Nederland?

Schuldeisers?

Intussen hangen de kinderen wellicht op de bank bij familie. Is vader of moeder er vandoor met een ander? Hebben ze ook nog eens de politie achter zich aan? Hebben ze schuldeisers? Genoeg om over te speculeren en de fantasie de vrije loop te laten.

Lees ook:
Ik redde een vrouw

Misschien heeft de griffier gewoon niet genoeg zijn best gedaan om deze mensen te vinden. Boven genoemde Adiam B staat bijvoorbeeld gewoon op Facebook. In meerdere uitvoeringen zelfs. Berend Botje trouwens ook…

Update: Op verzoek van een lezer zijn de namen in een latere versie van dit artikel geanonimiseerd.

Laatste revisie op 6 februari 2019.

(382 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share