Gebeurt er nog wat?
Maatschappij en Politiek

Nou, gebeurt er nog wat?

Toen er afgelopen week weinig nieuws kwam over de kabinetsformatie dacht ik: misschien laten ze de zaak wel gewoon op z’n beloop.
Na de verkenning van Herman Tjeenk W vonden ze het wel best zoals het nu ging. Een beetje demissionair improviseren en verder de boel de boel laten. Dat werkt misschien nog wel beter dan actief regeren. Zéker in het geval van Mark Rutte!

Praten ze eigenlijk nog wel met elkaar? Rutte vindt het vast wel prima zo. Hoe meer hij zijn beruchte oude bestuurscultuur laat wegzakken in de vergetelheid, des te meer kans maakt hij om straks weer onbekommerd de draad op te kunnen pakken. Zo lang mogelijk de aandacht blijven afleiden met corona, notulen, vaccinatietempo’s, uitgestelde versoepelingen, ic-bezettingscijfers, besmettingsgrafieken en Fieldlab-flauwekul. Totdat iedereen denkt: Er wás iets met die man, maar wát ook weer? Zo sleept hij zichzelf er wel doorheen tot zijn volgende Rutte-kabinet.

Hoe gevuld zijn de achterkamertjes?

Want ja, wat gebeurt er momenteel eigenlijk? Zijn ze aan het informeren? Aan het formeren? Hoe gevuld zijn de achterkamertjes? Komt er een Fieldlab-kabinet? Is er straks ineens een verrassingskabinet Rutte met mevrouw Liane den Haan (ex-55+) als vice-premier?

We kunnen niet anders dan onze democratische ziel in lijdzaamheid bezitten, zoals dat zo mooi archaïsch heet. Geduldig afwachten, betekent dat (even voor de jongelui in het kader van de taalversimpeling).

Helemaal gek

Gelukkig kunnen we ons dan ondertussen op Facebook opwinden over het afschaffen van het geschiedenisprogramma Andere Tijden door de publieke omroep. Lekker even iets anders om de zinnen te verzetten. Samen roepen: zijn ze nu helemáál gek geworden? Nee, er zit juist een manipulatieve gedachte achter. Dat programma is veel te informatief voor het plebs. Dat volk moet je dom houden met geestvernauwende BN-ers die infantiele spelletjes doen op tv.

Lees ook:
De volslagen waanzin van Wilders

De Andere Tijden zijn op. Die roepen ze een halt toe. Want ze kunnen natuurlijk niet hebben dat er over vijftig jaar een aflevering wordt gemaakt waarin zuchtend wordt teruggeblikt op de puinhoop die Rutte aanrichtte bij de corona-bestrijding.
Zo zie je, alles heeft een reden. En de salarissen worden tóch doorbetaald, dus veel druk zit er niet achter om tot een nieuw kabinet te komen.

Laatste revisie op 11 mei 2021.

(130 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

3 Reacties

  • Bart

    Makkelijk praten op 10 oktober n.a.v. dit artikel, maar toch: 1. Politici praten niet, ze acteren, altijd, tegen iedereen. 2 politici hebben geen mening, hoogstens een tijdlijn (Facebook). 3. politici kijken vooral naar wanneer hun salaris/wachtgeld afgeschaft wordt. 4. Politici denken uitsluitend aan wat verkiezingen hen opleveren: zetelaantal en populariteit…
    Ik kan het weten want ik was politicus (plaatselijk en redelijk succesvol in mijn doelstellingen: het tegenhouden van een ‘gifhaven’ en Lelystad Airport dwarsbomen. Dit alles voldeed niet aan het hierbovengenoemde: dus exit ‘succesvol’ politicus…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share