Maatschappij en Politiek

Over je heen laten pissen

Vandaag is een belangrijke stap gezet op de weg naar de ondergang van de wereld: de inauguratie van Donald Trump. Het nieuws rondom zijn persoon is voor mij te bizar om nog te kunnen bevatten.
Ik trek het niet meer. Het past niet binnen mijn belevingswereld, het knelt in mijn denkraam.

Donald Trump heeft in Moskou over zich heen laten pissen. Niet nu, maar in het verleden. Door prostituees. De gebeurtenis is vermeld in een rapport van voormalig geheim MI6-agent Christopher Steele.

Dit urologisch tijdverdrijf staat bekend als de ‘golden shower’. Ik kende het niet uit eigen ervaring. In mijn nieuwsblad stond geen nadere uitleg van het fenomeen. Dus zocht ik het zelf maar op.

Monica Lewinsky

Dit is het niveau van het nieuws dat deze nieuwe president van de Verenigde Staten met zich meebrengt. Of het nu waar is of niet, het hoort bij de man. Aan eerdere presidenten kleefden bij mijn weten nooit dergelijke onsmakelijke geruchten of feiten, hoe stupide de heren ook waren. De enige die enigszins in de buurt kwam was Bill Clinton, die zich liet pijpen door Monica Lewinsky. Onderwijl tekende Bill enkele decreten en handelde hij ietwat kortademig een paar telefoontjes af, zo stel ik mij voor. Maar laat ik mijn gedachten gericht houden op Trump.

Peeskamer

Nu rijst de vraag: wat moet ik als gewoon burger met deze nieuwsfeiten? In een mondiale leider zie je toch graag een voorbeeldfiguur, een kompas voor je eigen armzalig bestaan. Maar zélfs áls prostitueebezoek nog op mijn bucketlist zou staan, zou ik haar dan over mij heen laten pissen? En zou zij hiertoe bereid zijn? Want je moet al die zooi toch later weer opdweilen. Zie die pislucht maar weer uit je peeskamer te krijgen.

LuckyTv als vertaalslag

Dat gedoe met Donald is allemaal te extreem om te passen binnen het referentiekader van de gemiddelde mens. Ik heb niets aan een wereldleider die dergelijke hobby’s praktiseert. De burgers willen toch graag een staatshoofd waarmee ze zich kunnen identificeren, liefst een soort Mandela. Mythisch en zo gewoon tegelijk. Obama had de mazzel dat hij wel iets weg had van Mandela. En Willem-Alexander heeft LuckyTV om de vertaalslag naar de onderdanen te maken.

Lees ook:
De vogel als projectiel

Masochisme

Maar goed, ik ben waarschijnlijk te braaf en te onnozel om te beseffen dat er heel veel mensen bestaan die er extreem vreemde gewoontes op nahouden. En dat politici een voldoende masochistische inslag hebben om alle kritiek, pesterijen en kleinerende satire schouderophalend te kunnen ondergaan. Ik zou er niet tegen kunnen. Maar zij dus wel. Hele beroepsgroepen verdienen hun brood met het afzeiken van politici. Als de politicus verstandig is, zorgt hij ervoor dat hij daar zelf zo min mogelijk munitie voor aandraagt.

Poetin

Zo niet Donald Trump. Dat is blijkbaar een masochist in het kwadraat. Hij twittert zich een slag in de rondte, maar het blijft verbale buikloop. Hij is niet iemand om benieuwd naar te zijn, laat staan om je op te verheugen qua presidentschap. Hij is geen man waar inspiratie vanuit gaat, niet iemand waar je hoop uit put, een vader des vaderlands die de bevolking weet te motiveren en te binden.

Je kunt van Poetin zeggen wat je wilt, maar hij laat zijn land tenminste niet voor lul staan. Nou ja, een beetje dan. Maar Poetin zou nooit over zich heen laten pissen. Hooguit door een paard. Krachtig en compromisloos. En hij twittert tenminste niet.

Foto: Cassia Fistula, oftewel Golden Shower boom. Bron: Pixabay.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(247 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

4 Reacties

 • JOHNN

  America is een groot land, er wonen heel veel mensen. Slimme, creatieve, intelligente zowel als domme, lompe, zelfzuchtige. De narigheid van America is dat aanzien en succes vooral gemeten wordt aan het aantal nullen achter de eerste cijfers op je bankrekeningen. En als je onderweg een paar keer failliet gaat je crediteuren met jouw shit achterblijven. In America zie je de gebreken van democratie in uitvergrote vorm. Zo komen lompe narcisten aan de macht. En als we niets doen aan de gemiddelde intelligentie van het Nederlandse volk gaat het hier dezelfde kant op.
  Ik vond America ”great” en op weg naar beschaving, ik ben diep treurig de zelfmutilatie van nu te moeten aanzien.

 • Henk van S tot S

  Trump gebruikt een peeskamer, verstandige mensen een leeskamer 😉
  N.B.
  Ik geloof dat ik maar stop met te proberen de mensheid te begrijpen.

 • Terrence

  Nu heb ik geluk dat ik binnenkort voor het eerst een heuse Comedy Night mag presenteren. De regering Trump geeft GRATIS grappen weg! Neem de #Spicerfacts of Conway’s #AlternativeFacts (in plaats van ‘leugens’). Heerlijk! En wat te denken van: ‘Ja, ik vergeleek jullie mooie CIA weliswaar met de Nazi’s maar ik bedoelde precies het tegenovergestelde hoor! Echt waar!’

  • JOHNN

   Te gemakkelijk Terrence, er is nu al een overkill aan Trumpiaanse jokes. Het lachen is ons vergaan. Misschien komt het terug als de weldenkende Amerikaan van Trump de kortst zittende president ooit maakt. Ik blijf hopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share