Schijt aan de waarheid
Maatschappij en Politiek,  Schandelijke taferelen

Schijt aan de waarheid

Laat die Trump maar even zitten. Veel meer maak ik mij zorgen over de ontwikkelingen in eigen land. Er is namelijk een categorie landgenoten die zich laat samenvatten onder de naam ‘fascistjes in de dop’.
Je ziet ze nu al handenwrijvend warmlopen voor de komende Kamerverkiezingen.
‘Straks komen wij lekker aan de beurt!’

Menigeen neemt een voorschot op een populistische verkiezingsoverwinning. De sociale media staan bol van racisme, seksisme, grofheden en scheldpartijen. Alle remmen zijn los. Alles wat progressief wordt gevonden (de ‘linksmensch’) is fout.

Stemmingmakerij

Met name verontrustend is dat enkele landelijke media-partijen al een paar jaar een voortrekkersrol vervullen in deze stemmingmakerij.

Afgelopen week kwam in mijn tijdlijn een item over een ‘journalist’ voorbij die een ‘collega’ verdedigde. Deze ‘collega’ van een marge-omroep had bij een demonstratie een dame praktisch aangerand met een roze microfoon. Zij had zich eerst verbaal, daarna fysiek verdedigd.

Opzettelijk volledig doorslaan

Een typerende strategie is vervolgens om de zaak heel hoog op te spelen. De achterban wordt opgezweept tegen één enkele onbeduidende moeder met twee kleine kinderen op het Malieveld. Met dusdanig krankzinnig doorslaande overdrijvingen, dat hier alleen maar een diepe kwaadaardigheid achter kan zitten.

Afstraffing

Zij wilde niet op televisie. Zij wilde met rust gelaten worden.
Dat heeft ze geweten. Dat moest worden afgestraft. Want wanneer de roze brigade je vragen stelt, dien je antwoorden te geven. Opdat die verknipt kunnen worden tot een hetzerig verdraaide waarheid.

Stelling nemen

Iedereen maakt zich tegenwoordig druk over pesten op school. Er zijn inmiddels protocollen om dit schadelijk gedrag te bestrijden.

Lees ook:
Verkenners in een mijnenveld

In de ‘grotemensenwereld’ blijft het stil. Daar zijn geen protocollen tegen pesten, daar gaat men ongeremd z’n gang. Er is ook geen enkel serieus medium dat nu eens krachtig stelling neemt tegen pestgedrag door treitermedia. Alleen kranten of omroepen zijn groot genoeg om het op te nemen voor het individuele slachtoffer. Maar blijkbaar branden zij hun handen er niet aan. Waar blijft op dit punt hun verantwoordelijkheid als hoeder van de democratie?

De verkiezingsoverwinning van Trump heeft ervoor gezorgd dat de treiterhorden steeds schaamtelozer over de digitale snelweg marcheren. Voor mij is de verleiding tot het maken van een Godwin bijna niet te weerstaan. Maar ik houd me in. Ik vrees echter dat dit me een volgende keer niet meer gaat lukken.

Ongeremd schofterig

Woorden als ‘normaal’ en ‘fatsoen’ zijn al lang verworden tot karikaturen in de menselijke omgang. Onder de noemer ‘vrijheid van meningsuiting’ permitteert men zich de meest stuitende uitingen. Alleen: het is geen mening, het is negativisme. Het is uitsluitend gericht op het afbreken van de positieve waarden die we in dit land kenden en stimuleerden: vriendschap, verdraagzaamheid en vertrouwen. Daarvoor in de plaats kwamen nepnieuws en ongeremd schofterig je bek opentrekken. Met schijt aan de waarheid. De mest wordt in steeds grotere hoeveelheden over ons land uitgereden.
Onze Blonde Onderbuikspreker draagt er graag aan bij.

Foto: Sandracharlotte op Flickr

Laatst bewerkt: jan 13, 2019 @ 18:22.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(322 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

3 Reacties

  • Ximaar

    Ben het behoorlijk eens met het bovenstaande en ik erger me er ook aan. Dwz ik klik het weg of ben er niet op geabonneerd en zie veel van deze meuk niet. In mijn directe omgeving vind ik de medemens een stuk prettiger en normaler in de omgang. Wat er op TV e.d. getoond wordt klopt niet met mijn werkelijkheid. Mogelijk is daar teveel aandacht voor de Randstad, maar volgens mij geeft het daar ook geen goede weergave van. De media draait op uitvergroten van (vaak negatieve) uitwasssen. Ze krijgen er meer kijkers en lezers en dus meer reclame-inkomsten door. Dat zit al heel lang in onze westerse maatschappij verweven en politici doen er ook aan mee uit een soort lijfs/zetel-behoudt. Op dit punt zijn NL, maar al eerder de USA, GBR en veel andere landen behoorlijk ziek. Een medicijn weet ik niet direct behalve dat mensen dit soort programma’s links of rechts moeten laten liggen. Kijk, luister of lees het niet en de reclame-inkomsten drogen op en dergelijke programmamakers moeten zich laten omscholen.

    • JOHNN

      Dat is het Ximaar daar draait alles om, heel veel reclame voor van alles wat we niet uit eigen beweging willen aanschaffen. De aanbidding van de economie=meer steeds meer omzet met meer en meer winst is allang dolgedraaid. En al die media zijn voortdurend druk om aandacht te trekken. Die dodelijke omhelzing moet verbroken worden. Wend je af en ga eens van de natuur buiten genieten, dan komt het misschien weer in balans. Dat woorden als ”musthaves” in onze taal zijn gepenetreerd zegt alles. (ik gebruik dit woord hier bewust)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share