Turkije wordt steeds meer Schurkije

Turkije wordt steeds meer Schurkije

Eens kijken of ik het allemaal nog een beetje uit elkaar kan houden: Turkije gaat z’n grenzen zoveel mogelijk dichttimmeren voor vluchtelingen uit Syrië. Daarvoor betaalt Europa het land een paar miljard. Dat zal een opluchting zijn zeg: vluchtelingen worden al heel ver van ons bed tegengehouden.

Ondertussen levert de zoon van de Turkse president, Bilal Erdogan, stiekem wapens aan IS en verhandelt hij illegaal hun olie. Zo verdient het kalifaat weer een centje bij. Dat schept nieuwe mogelijkheden om nog meer Syriërs te terroriseren. En die vluchten vervolgens weer richting Turkije. Maar ja: grens dicht.
Aan wiens kant staat Turkije eigenlijk?

De coalitie tegen IS omvat tientallen landen. Daaronder zijn nogal wat Navo-leden, zoals Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland en de VS. De meeste landen opereren vanuit Irak, want de indruk mag niet ontstaan dat ze de Syrische dictator Assad helpen.

Koerden

Navo-landen ondersteunen Koerden in Syrië in hun strijd tegen IS. Ze vechten in het belang van Europa. Navo-land Turkije daarentegen houdt niet van Koerden en bombardeert ze.
Nogmaals: aan wiens kant staat Turkije?
Aan de kant van IS, concluderen de Russen.
Daar begint het inderdaad op te lijken.

Turkije schoot een Russische straaljager uit de lucht die daar vloog om IS te bombarderen. Weliswaar vloog het ding per ongeluk een paar meter boven Turks grondgebied, maar als je allemaal samen tegen IS vecht, doe je daar niet moeilijk over. Bloemetje en sorry, klaar. Maar nee.

Miljoenen moslims

Turkije saboteert de strijd tegen IS. Ondertussen gaan er geruchten dat Europa wil meewerken aan versnelling van de procedure voor een Turkse toetreding tot de EU.
Gelukkig voelt ons parlement daar niets voor. Poot stijf houden dus. De situatie rond mensenrechten en rechtsstaat is alleen maar verslechterd onder Erdogan.

Lees ook:
Terrorisme blijft dichtbij

Het zou überhaupt een slechte beslissing zijn om Turkije bij de EU te voegen. Weer 75 miljoen moslims erbij. Dat vond iedereen toch zo eng? En terecht. 75 miljoen hindoes of katholieken erbij zou óók eng zijn. Religie heeft nu eenmaal teveel conservatieve invloed op de samenleving. Dan kun je het wel weer schudden met je vrouwen- en homorechten, om maar iets te noemen.

Turken in Nederland

Bovendien: Turkije bemoeit zich nu al intensief met de Turken in Nederland. Dat wordt dan alleen maar erger. Europa moet zich uitsluitend associëren met fatsoenlijke landen, niet met staten die steeds meer schurkengedrag vertonen.

Laatste revisie op 2 februari 2019.

(447 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bedri
Bedri
7 maanden geleden

Eens! Turkije is er slechts voor de Soennieten, alle anderen zijn al tientallen jaren geleden ‘ausradiert’. mr. Erdogan voert een schrikbewind voor alle minderheden. De lange arm van de MIT- Turkse geheime dienst- is al heel veel jaren actief in Europa (Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, met name. Turkije heeft zich al tijdens het leiderschap van vorige leiders geheel overgeleverd aan Rusland, en een paar Arabische landen. Het westen is absoluut geen optie meer. Want alle minderheden, waar het Osmaanse Turkije zo bekend om de tolerantie was -als ze maar belasting betaalden-, zijn na de dood van Atatürk allemaal uitgeroeid of… Lees meer »

Emigrant
Emigrant
7 jaar geleden

Nee JOHNN met dubbel N, ik ben geen Turk, maar doet dat ter zake? Ben je een tikje paranoïde misschien? Ik ben gewoon een landverrader, die twintig jaar geleden voor een woonplaats elders in de plofkip heeft gekozen. Economisch vluchteling of gelukzoeker mag je ook zeggen. Nu had jij toch werkelijk even gedacht dat Turkije een net, want modern land was? Maar ook nette, moderne landen kunnen ineens omslaan, denk maar aan Duitsland in 1933, aan Hongarije en Polen in onze tijd. Het ziet er naar uit dat ook Nederland aan de vooravond van zo’n akelige omslag staat. Eigenlijk is… Lees meer »

JOHNN
JOHNN
Antwoord aan  Emigrant
7 jaar geleden

Beste Emigrant, nee ik ben niet paranoïde, geenszins. Ik vreesde slechts dat Turken in Nederland misschien paranoïde geworden kunnen zijn: door de lange armen van Erdogan c.s. In elk geval bedankt dat je mijn onzekerheid omtrent jouw persoon gedeeltelijk hebt opgeheven. Een geëmigreerde kaaskop dus, misschien wel een Henk, of Geert maar die details mogen wel achter het gordijn blijven hoor..Maar de gegeven info is al belangrijk genoeg voor begrip en doet daarom inderdaad ter zake. Nederlanders die (al vóór Erdogan) langdurig woonden in steden als Istanboel en Ankara verklaarden mij dat Turkije een net, modern land is, als ik… Lees meer »

Emigrant
Emigrant
7 jaar geleden

Het is waar: de huidige Turkse regering is buitengewoon onbetrouwbaar, zowel in zijn binnenlandse als zijn buitenlandse politiek. Toch kan versnelling van de procedure voor een Turkse toetreding tot de EU geen enkel kwaad, want daar komt toch in geen eeuwen iets van terecht. Het is meer een diplomatiek spelletje. Er wonen in Turkije veel moslims, maar velen van hen zijn dat slechts nominaal, ze ‘doen er niets aan’— zoals de christenen in West-Europa. Bovendien leven er ettelijke miljoenen niet-moslims: de Alevieten. Je wilt toch niet alle Turken over één kam scheren? Dat klinkt wel erg naar Trump. Wat fatsoenlijke… Lees meer »

JOHNN
JOHNN
Antwoord aan  Emigrant
7 jaar geleden

Beste Emigrant, wat jammer nou dat je niet met je naam reageert. Nu blijven we gissen, ben je misschien een emigrant uit Turkije? en nu dus Nederlander met een dubbel paspoort? Het was veelzeggend dat alle in Nederland wonende kiesgerechtigde Turken een brief ontvingen om toch vooral op de partij van Erdogan te stemmen. De oligarchie heeft graag iedereen aan een touwtje en dat lijkt nog aardig te lukken. Hetzelfde trucje speelt het Marokkaanse koningshuis. Ze leren van elkaar! Ik wil graag geloven dat de sterke invloed van de imams in de moskeeën op de bevolking in Turkije langzaam verleden… Lees meer »

Henk van S tot S
7 jaar geleden

Ik doe nu iets, wat binnen de Turkse grenzen waarschijnlijk een raadselachtige verschijning zou opleveren:
http://www.tref.eu/images/stories/fotos/erdogan.jpg

Henk van S tot S
Antwoord aan  Henk van S tot S
7 jaar geleden

oeps:
“raadselachtige verdwijning”, dus.

Anonymous
Anonymous
7 jaar geleden

Mooi omschreven.
Snap nog steeds niet dat mensen te naïef zijn om juist te kijken naar die landen waar de schijn zo hoog gedragen wordt. Juist daar waar je het nirt verwacht zou je kritisch naar moeten kijken. Voor verspreiding heb je een gastheer nodig

JOHNN
JOHNN
7 jaar geleden

Ik heb altijd al gedacht dat ze niets voor elkaar onderdoen, die ”sterke” Midden-Oosten leiders. Vroeger niet zoals Egypte onder Nasser en nu niet. Of ze nu Saddam, Ghadaffi of Assad heten, ze lijken allemaal op elkaar: onderdrukking, massaal opsluiten of erger, om ongestoord de eigen kliek, te beginnen met de familie, de rijkdommen van het land binnen te laten slepen. Maar dat Turkije onder Erdogan dezelfde weg opgaat had ik tot voor kort niet willen geloven. ”Turkije – Istanbul – is een modern land, dat zich veel westerse invloeden heeft eigen gemaakt”, vertelden alle mensen die er zelf langere… Lees meer »

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
11
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x