schaapherder
Nieuws en media

Voice of hypocriet Holland

Met Ali B zou je bijna medelijden krijgen. Bijna. Want zo sympathiek is hij nu ook weer niet. En als hij gedaan heeft waarvan hij wordt beschuldigd, verdient hij straf. Maar het is ongehoord hoe hij nu het onderwerp wordt van een trial by media. Heel hypocriet Nederland valt ineens over hem heen. Hij wordt compleet uitgekotst, gecanceld, ausradiert. Onze Ali kan zich nergens meer vertonen. Kan nergens meer aan de slag komen. Zelfs bij de plantsoenendienst willen ze hem niet hebben, uit vrees voor reputatieschade. Gelukkig had hij met vooruitziende blik zijn naam al afgekort met een initiaal, zoals we met elke verdachte doen. We zien hem straks hooguit terug als eenzame schaapherder op de Drentse hei. Schapencoach, zullen we maar zeggen.

Vleesvervangers

Zijn muziek (of wat daarvoor doorgaat) gaat niet meer gedraaid worden. Zijn reclame voor vleesvervangers wordt teruggetrokken. Die vleesvervangers had hij trouwens beter kunnen gebruiken bij de door hem belaagde dames. Er schijnen erg goede Chinese plastic opblaasdames op de markt te zijn. Maar dat is allemaal achteraf gepraat.

Boezem

Zijn openbare veroordeling is hypocriet omdat menig bedrijf of individu dat nu schande spreekt van Ali’s gedrag best de hand in eigen boezem mag steken waar het de veiligheid voor vrouwen betreft. Ze moeten wel, want in een ander haar boezem mag dus niet. Maar het gebeurt overal, die vrouwenvernedering. Overal, waar de meisjes zijn, zingt het oude soldatenlied al. Daar is het bal.

In alle bedrijven en instellingen lopen types rond die de vrouwen niet met rust laten. Het is van alle tijden. Ga dus dáár maar aan werken, in plaats van de verontwaardiging van de daken te schreeuwen.
Trouwens, niet om het een of ‘t ander, maar de rechter. Is dat nog een idee? Om die in te schakelen? Of is het bij justitie ook al een geile bende?

Lees ook:
Maas en Haas uit elkaar

Laatste revisie op 21 januari 2022.

(236 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

6 Reacties

 • Victor

  Je hebt foute mannen, en Ali B is er ongetwijfeld een van. Maar machtsposities worden altijd uitgebuit en sommige dingen zijn al behoorlijk verbeterd in vergelijking met de middeleeuwen. Totale beheersing van natuurlijke driften is maar voor weinigen weggelegd en vergt enorme (zelf)disciplinering. De wens om dit alle mensen op te leggen en uit te roeien is onmogelijk en zal op grote schaal mensen ongelukkig maken. Ook vrouwen. Die kennen van nature een zekere verleidingsdrang waarmee ze bescherming zoeken en goed nageslacht. Heden ten dage is dat meer hun carriére vooruit helpen. Daarvoor willen ze wel enige onderwerping aanvaarden.
  Wat ik echt hypocriet vind is het totaal negeren van de rol die de vrouwen zelf spelen. Daarbij aantekenend dat heden ten dage slachtofferschap ontzettend wordt opgeblazen en bevorderd. Vaak worden ook misdadigers meer als slachtoffer dan als dader gezien.

  • John Zwart

   Beste Victor, Je suggestie dat we ons blij moeten voelen door de vergelijking met de Middeleeuwen maakt mij allerminst blij. Zo kunnen we onszelf nog generaties lang in slaap blijven sussen. Je gaat verder door ons mannen als mannetjesdieren te kwalificeren, alsof wij zijn geboren om zoveel mogelijk vrouwen te ”dekken” en daar kunnen wij natuurlijk niets aan doen, laat staan dat zulk gedrag valt kwalijk te nemen. Dan ga je ook nog eens de vrouwen de broek uittrekken door te suggereren dat elke vriendelijke glimlach dient om zich te beschermen tegen de hordes van door jou beschreven Middeleeuwer mannen die ze van hun lijf willen houden: bescherming zoeken ze, want niet elke vrouw geniet van een gangbang – en dat heeft natuurlijk zijn prijs…
   Je bent dan maar 1 stapje weg van de houding van John de Mol (what’s in a name) die misbruikte vrouwen verwijt dat zij zich niet aan één van zijn klachten loketten hebben gemeld. Het gebruik van het woord ”misdadiger” in deze is de uiterste vorm van victim blaming waar amerikaanse offenders zo bedreven in zijn. Dat laatste vind ik van jou nog het meest beschamend.

 • John Zwart

  Ik zag ali loeihard omhoog vallen en dacht al dat kan niet goed gaan.
  En het ging niet goed, ali promoveerde zichzelf van streetwise naar zelfoverschattend en arrogant. Nu valt hij keihard omlaag.
  Geen meelij mee, evenmin als met die andere typen die van pure inhoudsarmoede hun pik achterna lopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share