Wat doen we met de ongevaccineerden?

Wat doen we met de ongevaccineerden?

Een blik in de nabije toekomst. De formatie is achter de rug en het nieuwe kabinet Rutte heeft besloten het vroegere weifelbeleid achter zich te laten en over te gaan tot een krachtdadige aanpak van het coronavirus. Vaccinweigeraars worden verplicht in quarantaine gezet. De samenleving mag zich niet langer laten gijzelen door de onwilligen, zo is het standpunt.
Besloten is om alle ongevaccineerden samen te brengen op twee locaties, te weten Urk en Staphorst. Die twee plaatsen kennen sowieso al het laagste aantal gevaccineerden, dus dit levert het laagste aantal verplaatsingen op. De andere besmettelijke Nederlanders zien we in lange colonnes met een koffertje over de landwegen richting de verzamelplaatsen sjokken.

Melaatsen

De wegen rond Urk en Staphorst worden afgesloten. Sommige mensen hebben dit altijd al willen doen, maar dit terzijde.
“Ja, ik weet dat dit vervelende associaties oproept met het verleden, maar ze hebben er zelf voor gekozen om met davidssterren te gaan lopen en dit keer is het voor een goede zaak, de algemene volksgezondheid,” zegt de kersverse premier Rutte in een persconferentie.
“We hebben eerst nog overwogen om ze met ratels te laten lopen, zoals eertijds de melaatsen. Maar mensen die zich al niet willen houden aan lichtere maatregelen zoals afstand houden en mondkapjes, zullen ook niet gaan ratelen…” aldus de premier.

Hondsdolheid

Er zijn natuurlijk woedende protesten, maar de premier repliceert: “Het is in het belang van de algemene volksgezondheid. Daarvoor moet alles wijken, vind ik. Stel nu dat het niet zou gaan om covid, maar om een pandemie van hondsdolheid? Ziet u het voor zich? Zijn wij dan ook zo tolerant naar anti-vaxxers? Accepteren we taferelen waarbij hondsdolle mensen elkaar op straat met het schuim op de bek letterlijk naar de keel vliegen? Nee, zonder vaccinatiebewijs tegen hondsdolheid komt u óók nergens naar binnen! Wat is het verschil?”
Een ding is duidelijk: Mark Rutte rekent niet meer op een vijfde termijn als minister-president. Iedereen brengt offers.

Lees ook:
Het roosteren van Famke Louise

Laatste revisie op 27 oktober 2021.

(148 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
1 jaar geleden

Ach, wat nu: 3G, 2G of de christelijke versie: de1G… Inmiddels is vrijwel heel Nederland besmet, melaats of in ieder geval snotterig. Corona rules the waves.. Even in het ‘nu’ blijvend zou ik willen zeggen: leg de schuld niet bij Urk of Staphorst, maar laat die mensen zich a.u.b. zich wel asap vaccineren, want als ze dat niet doen zal God zijn oordeel snel vellen of zoiets…Rutte zal waarschijnlijk zich inmiddels ook wel wat snotterig voelen, heldere oplossingen heeft hij nog niet echt, zo blijkt…

Bart
Bart
1 jaar geleden

Dacht vandaag aan bovenstaand artikel toen ik naar de Appie ging, heb de Urker visboer die daar altijd staat met zijn niet te vermijden grote uitstalling maar links laten liggen, even geen Urker visjes… straks zitten mijn vrouw en ik na het eten van wat kibbeling met het schuim om de mond aan tafel…

Ximaar
1 jaar geleden

Maar wat ga je doen met de inwoners van Nieuw-West en Zuidoost en wat vergelijkbare delen van Rotterdam en Den Haag? Hun vaccinatiegraad is op het niveau van Staphorst/Barneveld. Gaat alleen om veel meer mensen.

John Zwart
John Zwart
1 jaar geleden

Je fantasie speelt je parten. Ver van de waarschijnlijkheid.
Mark Rutte is moeilijk te inspireren tot dit soort krachtdadigheid.
Hij is kampioen laveren, zo blijf je in de vaart maar het schiet niet op. Hij is moeilijk van zijn doorgezeten troon te krijgen, bijna even moeilijk als onze erfopvolger Willem Alexander. We blijven opgezadeld en zigzaggen verder… Tot de zee ons overspoelt.

John Zwart
John Zwart
Antwoord aan  Arnoud Hugo
1 jaar geleden

Ik dacht er ook iets van hoop in te lezen. Een krachtdadige premier. Maar die hoop heb ik allang opgegeven. We blijven ”middelmoters”, op veel terreinen.

Bart
Bart
1 jaar geleden

Vannacht, na gisteravond laat nog de internetversie van het AD gelezen te hebben, had ik vergelijkbare nachtmerries: wanneer staat er een hek bij de uitgang van Lelystad, want het aantal besmettingen loopt gevaarlijk hoog op, we zijn nog geen Staphorst maar zitten zeker in de gevarenzone.Ik werd vanochtend zwetend wakker. ‘Wat is er, zei mijn lief. Nou ik droomde van Staphorst, Rouveen en al die andere plekken waar voorlopig niemand meer heen kan. En dat wij niet meer weg komen uit Lelystad om bijv. een dagje naar Amsterdam te gaan. Want daar accepteren ze geen melaatsen meer. En niemand gelooft… Lees meer »

John Zwart
John Zwart
Antwoord aan  Bart
1 jaar geleden

Misschien toch een ratel aanschaffen Bart? Blijft iedereen automatisch minstens op anderhalve meter. 🙂

Bart
Bart
Antwoord aan  John Zwart
1 jaar geleden

In mijn slaap zeker.. Bovenstaande was ‘ironisch’ bedoeld als reactie op een ‘ironisch verslaggever’… Ik ben niet bang aangelegd, maar sommige media, en Mark en Hugo, daar kunnen de meeste mensen – ook de ongevaccineerden- geen kant meer mee uit! Lees anders eens ‘de Correspondent’ waar Mark Rutte een interessant verhaal heeft (spoiler: deepfake).

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
10
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x