Speculaties over Rutte
Maatschappij en Politiek

Wilde speculaties over Rutte

Ik kan bij Rutte nooit op zijn voornaam komen. Gek is dat. Dan google ik maar weer even Rutte en o ja, Mark dus. Waar zou dat aan liggen? Ja, goed, aan mij, maar verder? Bij Lubbers, Kok of Balkenende had ik daar nooit last van. Bij de laatste hooguit of er wel of geen streepje tussen Jan en Peter moest.
Gelukkig hoef ik er niet zo erg vaak over na te denken, want onze premier is over het algemeen tamelijk onzichtbaar. Tot voor kort, want de verkiezingscampagne voor volgend jaar is al vroeg begonnen. De start viel ongeveer gelijk met de verschijning van de eerste zakken pepernoten in de schappen bij de Hema. Of er een verband is tussen die twee zaken kan ik in dit stadium nog niet overzien.

Olifanten

De energieke VVD-leider trapte zijn campagne af bij de laatste Zomergasten van de VPRO. Ik heb niet gekeken, want ik heb wel wat anders te doen dan drie uur luisteren naar het geleuter van iemand die zelf toegeeft geen visie te hebben (‘Visie is als de olifant die het uitzicht beneemt’). Ik heb daar nou nooit last van, dat olifanten mij het uitzicht benemen. Wel van gebouwen, vrachtwagens of toeristen in het Rijksmuseum. Olifanten kom ik sowieso weinig in het wild tegen in de Randstad. Briljante beeldspraak van de premier dus.

Onthullingen

De enige reden die ik kan bedenken waarom 1 miljoen mensen naar die uitzending keken is de zucht naar onthullingen over zijn vrijgezellenbestaan. Zij werden diep teleurgesteld. Ik heb het fragment opgezocht en we vernemen alleen dat hij zich soms eenzaam voelt, maar verder zeer gelukkig.

Wilde speculaties

Dit dwingt mij over te gaan tot wilde speculaties. Dan moet hij het zelf maar weten ook.
Waarom is iemand een verstokte vrijgezel? De eerste mogelijkheid: uit religieuze overwegingen, hoewel regelmatig blijkt dat we bijvoorbeeld het celibaat van veel katholieke priesters met een korrel zout moeten nemen.

Lees ook:
Een gladde prater

Vrouwenhaat

Een andere optie is dat er bij Rutte sprake is van misogynie of zelfs gynaecofobie, respectievelijk vrouwenhaat en angst voor vrouwen. Het lijkt me echter onwaarschijnlijk. Mogelijk laait bij hem de vrouwenhaat eventjes op bij het horen van de naam Rita Verdonk, maar als je ziet hoe hij op VVD-congressen met de vrouwtjes loopt te dollen, moet ik deze theorie terzijde schuiven. Hooguit kan er bij Rutte nog sprake zijn van gamofobie, de vrees voor het aangaan van langdurige relaties.

Seksdrive

Tja, dan komen we toch uit bij speculaties uit de meer gevoelige categorie. Als Thomas Erdbrink het in Zomergasten laat liggen, zal ik het moeten doen. Heel Nederland loopt immers al jaren te gissen naar de werkelijke oorzaak van zijn singlestatus. Zoals: de heer Rutte heeft geen enkele seksdrive. Hormonaal opgedroogd, zogezegd. Die mensen heb je. Of nog erger, de premier heeft een micropenis, waardoor hij de dames niet naakt onder ogen durft te komen.

Naakt in de Linda

Na één keer héél erg uitgelachen te zijn in z’n studententijd, heeft Mark het er verder maar bij laten zitten en zich op de politiek gestort. In dát métier kun je immers iedereen keihard naaien zonder jezelf bloot te hoeven geven.

Ik houd het op deze laatste oorzaak, totdat hij mijn theorie ontzenuwt door naakt in de Linda te gaan staan met een fallus van mythische proporties. Wél goed voor de campagne…

Bron afbeelding: cc Pixabay.

Laatste revisie op 31 januari 2019.

(439 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share