De Bullebak in Rijswijk

De Bullebak in Rijswijk

Het is wél de week van Opstelten zeg! Nu legt hij weer een gerechtelijke uitspraak naast zich neer. De rechter in Den Haag had namelijk uitgesproken dat de Europese Octrooi Organisatie (EOO) de fundamentele beginselen van een open en democratische rechtsstaat schendt. Opstelten heeft hier niets mee te schaften: de organisatie geniet immuniteit, volgens hem.

De organisatie EOO ligt overhoop met werknemers en vakbonden omdat directeur Benoît Battistelli een schrikbewind voert en geen tegenspraak duldt, zegt de Volkskrant. De man wil niets te maken hebben met het vakbondswezen. Werknemers die hun ongenoegen uiten kunnen rekenen op tuchtmaatregelen of ontslag. Valt me nog mee dat Battistelli geen lijfstraffen toepast.

Charlatan

Hoe wordt zo’n man directeur van een grote Europese organisatie? Ik gok: het is weer zo’n ‘charlatan‘, zo’n beroepsbestuurder die ‘overal’ verstand van heeft en van het ene baantje naar het andere wordt geholpen door zijn netwerk.

Los daarvan: deze man moet zich natuurlijk gewoon aanpassen aan de gebruikelijke fatsoensnormen en de democratische en juridische regels die gelden in dit land en in de EU. Hij moet niet de autoritaire bullebak gaan uithangen tegenover ondergeschikten.

Wie denk je wel dat je bent?

Mensen als Battistelli zijn beklagenswaardig. Kennelijk missen ze het zelfvertrouwen om op een vriendelijke manier met andere mensen om te gaan. Ter overweging geeft ik ze graag het volgende (waargebeurde) verhaaltje mee dat ik ooit schreef: de Les voor bullebakken. Want: wie denk je wel dat je bent? Nou, daar ga je vroeg of laat achter komen.

Lees ook:
Detacheringsbureau VVD

O ja, Opstelten! Voor Opstelten stellen we een commissie in. Een permanente commissie van wijze mannen en vrouwen die hem alles nog een keer uitlegt. Telkens weer. Telkens weer.

Laatste revisie op 8 februari 2019.

(485 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tinie
8 jaar geleden

En nu is het dus helemaal de week van Opstelten… voorbij..
Samen met Teeven kan hij het schone traject van de wachtgeldregeling in.
Ben wel benieuwd op welk plekkie zij via het VVD Detacheringsbureau terecht gaan komen.

Hans Meijers
Hans Meijers
8 jaar geleden

De link bullebakken wordt niet gevonden.
met een groet
Hans

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
4
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x