Zuidas Amsterdam
Geschreven voor Amsterdam Centraal,  Criminaliteit

De rabbijn slaat keihard terug

Rabbijn Jacobs
Rabbijn Jacobs

Rabbijn Jacobs twitterde deze week: “Twee mannen vonden het gisteravond nodig om op intimiderende wijze meermaals voorbij te rijden (op de Zuidas) en mij en mijn gezin uit te schelden voor KankerJoden en F alle joden. Graag kom ik met hen in contact. Wie helpt mij zoeken? Nummerbord van hun auto was 16-JT-BZ.”
Ik las het bij stadszender AT5. Opmerkelijk is dat hij een scheldwoord dat ikzelf niet makkelijk uit mijn toetsenbord zou krijgen wél vermeldt, maar het woord Fuck niet. Maar goed, dat is een persoonlijk keuze. Iets religieus misschien ook.

Toppunt van sneue achterlijkheid

Veilig vanuit je auto gaan zitten schelden is sowieso triest, maar dan ook nog een paar keer extra langsrijden om de scheldpartij te kunnen herhalen is wel het toppunt van sneue achterlijkheid. Ze hadden beter even kunnen stoppen, dat is veel efficiënter bij dit soort communicatie. Kan overigens link worden, ingeval de rabbijn Krav Maga beheerst.
Ik hoop dat ze snel worden gepakt en een flinke taakstraf krijgen (meer zal er niet inzitten). Maar dan wel graag langdurig wc’s schoonmaken in een synagoge, het Joods Historisch Museum of het Anne Frankhuis. Wellicht leidt dat tot een ’stukje inzicht’. Of overvraag ik nu?

Nadruk op etniciteit

Opmerkelijk is overigens dat in de huidige tijd zo de nadruk ligt op verschillen in etniciteit. Dat zal wel komen door de invloed van de Blonde Onderbuikspreker. Ik herinner me dat in mijn eigen jeugd etnische achtergrond en/of huidskleur veel minder een rol speelde. Een paar Indische jongens en meisjes in de klas, nou ja, so what?
Misschien kwam dat ook doordat er toen veel minder bevolkingsgroepen waren die je een vreselijke ziekte kon toewensen. Ook waren de mensen nog bang dat als je het woord ‘kanker’ hardop uitsprak, je als het ware het onheil over je afriep.

Lees ook:
Seksschandaal in Amstelveen

Doorgesnoven

Maar ja, de Zuidas… Het is natuurlijk óók niet ondenkbaar dat hier enkele doorgesnoven advocatenjongetjes aan het schelden zijn geweest. Alleen duidt het kenteken van de gebruikte auto daar niet op. Dat is van een haveloos Opeltje uit 2002. Mogen we dat kenteken hier eigenlijk vermelden van de nieuwe AVG? Als de heren een verzoek tot verwijdering indienen en een kopie van hun paspoort meesturen (verplicht) doen we dat natuurlijk meteen. En bellen we Rabbi Jacob. Die laat niet met zich fucken sollen. Die doet aangifte en wil ‘met ze in gesprek’. De rabbijn is een optimist.

Tevens gepubliceerd op website Amsterdam Centraal.
Portret: eigen foto van rabbijn Jacobs.
Header afbeelding: Zuidas, Arnoud Hugo.

Laatste revisie: jan 20, 2019 @ 12:28.

Laatste revisie op 20 januari 2019.

(321 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share