Waanzin Wilders
Maatschappij en Politiek

De volslagen waanzin van Wilders

Gaat de PVV regeren? Zo ja, dan zal dat nog een hoop interessante ontwikkelingen opleveren. Want het kandidatenbestand gaat over het algemeen niet gebukt onder al te veel intellectuele bagage, enkele uitzonderingen daargelaten. Maar volgens mij zit daar dan wel op een andere manier een steekje aan los. Zoals aan de intellectuele Verkenner meneer Van Strien, die lid is van de Eerste Kamer, maar ondertussen verdacht wordt van fraude. Ik zeg: goede keuze! Want terwijl ik dit opschrijf, is hij alweer weg.

Hier kunnen wij hoop uit putten, want ook een LPF-regering ging indertijd ten onder aan besmette figuren en ruziënde ego’s. Daar zitten populistische partijen nu eenmaal vol mee.
Duid mij niet euvel dat ik het hier enigszins onbehouwen formuleer, maar dit is nu juist het vocabulaire waarin de PVV uitblinkt. Dus dat begrijpen ze als geen ander.

Kermisklant en kolderkamerlid

Op nummer drie van de kandidatenlijst zie ik een opvallende nieuwkomer. Het is ene mevrouw Rachel van Meetelen. Zij is ondernemer in de kermis- en evenementenbranche: poffertjesbakster. Die kermiservaring komt bij de PVV ongetwijfeld straks perfect tot z’n recht.
Ook het vermeend crimineel kolderkamerlid Dion Graus is weer van de partij, op nummer 14. Van een onderzoek naar hem door de Rijksrecherche is bij mijn weten nooit meer iets vernomen. Toch is er best kans dat deze trouwe schertsfiguur straks minister wordt. Misschien zelfs wel van landbouw en veeteelt.

Raaskallende Mafklapper

Wie het programma bekijkt waarmee de raaskallende mafklapper uit Venlo de verkiezingen heeft gewonnen, kan niet anders dan verbijsterd zijn over de onnozele, onrealistische en hier en daar zelfs volksvijandige standpunten.

Bron: Bron: PVV

Ik doe een greep.
Zijn eerste punt: We leggen grondwettelijk vast dat onze Joods-christelijke en humanistische wortels de dominante en leidende cultuur vormen in Nederland.
Zijn vierde punt: Afschaffen Eerste Kamer.
Mag ik zo vrij zijn op te merken dat over een grondwetswijziging twee keer moet worden gestemd. Na de eerste keer moeten we eerst wachten op nieuwe verkiezingen. Bij de tweede stemming moet er een twee derde meerderheid zijn.
Overigens is daar ook nog altijd de Eerste Kamer bij nodig (die hij dus wil afschaffen, waarvoor ongetwijfeld ook een grondwetswijziging nodig is). Kortom, allemaal flinkdoenerij en onhaalbaar gewauwel om de onwetende kiezer te paaien.

Waar de klappen vallen

Nou, en dan het klimaat en het milieu. Dat zit in de hoek waar de klappen vallen. Geen subsidie meer naar milieuclubs! En Schiphol moet groeien!
Het is maar goed dat Geert meer geld voor gezondheidszorg wil, want die zullen de omwonenden van Schiphol heel hard nodig hebben. Zeker ook wanneer we in de rest van het land niet meer kunnen profiteren van de helende werking van de natuur. Laat ik ook eens een voorstel doen: Schiphol naar Venlo!

Lees ook:
Wilde speculaties over Rutte

Toendra

Misnoegd keek ik naar mijn slootBron: © Arnoud Hugo
Door ‘helden’ met mest vervuilde sloot
© Arnoud Hugo

Wilders vindt de boeren ‘helden’. Dat voorgenomen stikstofbeleid kunnen we dus op onze buik schrijven. De komende decennia verschrompelt Nederland tot een dorre toendra. Het landbouwgif vermengt zich met ons drinkwater.

Wereldwijd zijn er duizenden wetenschappers die hebben aangetoond dat het met het klimaat totaal de verkeerde kant op gaat. Maar Geert weet het beter. Weg met al die klimaatgekkies.

Nutteloze onzin

En dan de kunst en cultuur. Ook allemaal nutteloze onzin in de ogen van de PVV. In die sector werken bijkans een half miljoen mensen, maar fuck them, weg ermee! Wat is het nut van cultuur?
De Rijksoverheid zegt hierover: Het zet ons aan het denken, over onszelf en over de samenleving. Het draagt bij aan een beter sociaal milieu, betere omgangsvormen tussen mensen en beter begrip tussen culturen.
Kijk, dat is nu precies waar het Geert Wilders blijkbaar altijd aan ontbroken heeft! De man is de ultieme cultuurbarbaar!

Ongerustheid bij kinderen

Het migratiestandpunt is ook zo’n kroonjuweel van de PVV. Ik vroeg mij daarbij dikwijls af: is er bij die man in de loop der jaren nou nooit eens sprake geweest van voortschrijdend inzicht? Niemand zal bestrijden dat er doordacht beleid nodig is bij dit ingewikkelde thema. Maar juist daarom moet je niet gaan roeptoeteren met oppervlakkige standpunten die internationaal ook nog eens de nodige commotie geven.
Los daarvan: zelfs op het schoolplein is er diepe ongerustheid onder kinderen waarvan de ouders oorspronkelijk uit andere landen komen. Ze hebben allemaal de Nederlandse nationaliteit, maar toch vragen ze hun ouders of ze nu het land uit moeten. Ik vond dit een bizarre ervaring. Dan denk ik: “Wilders, [weggelakt vreselijk scheldwoord], kijk wat je die kinderen aandoet!”

Wie bezorgd is over de ommekeer die in ons land heeft plaatsgevonden, vindt misschien enige troost in het feit dat in het verleden de tijdelijk opgezwollen populistische partijen al snel weer verschrompelden door onderling gekrakeel (LPF, FvD). Er staan ons weer heel wat afsplitsingen en eenmansfracties (m/v) te wachten, lijkt mij.

Zie ook andere artikelen waarin Geert Wilders aan bod komt.

Laatste revisie op 27 november 2023.

(138 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share