Kamperen kan een kwelling zijn

Kamperen
Kamperen

Kamperen in een tent is volgens mij steeds minder populair. De jeugd begint er niet meer aan. Hooguit voor Pinkpop of andere meerdaagse festivals wordt de tent nog uit de mottenballen gehaald. Of voor een zuipvakantie in Zeeland. Voor het regulier kamperen krijg je de jongelui niet meer enthousiast. Dat is althans mijn indruk. Die kan fout zijn.

Mededogen

De campings staan voornamelijk vol met caravans en campers van senioren die vrije tijd en geld over hebben. De tentplaatsen blijven leeg. Hooguit zie je er nog dat zielige koepeltentje van de eeuwig eenzame en sociaal minder vaardige jongeman die op zijn mountainbike door Europa trekt. Vroeger werd zo’n type nog wel eens uit mededogen uitgenodigd in de kring rond het kampvuur. Tegenwoordig is er geen kampvuur, geen kring en geen mededogen. Er is gewoon helemaal niemand.

Watergordijn

Kamperen is fantastisch. Totdat de eerste donderkoppen zich aandienen en de kampeerder vervolgens drie weken lang vanuit de opening van zijn Nomad tunneltentje mistroostig naar het watergordijn ligt te kijken. Ze zijn de enigen op het tentveld. Behalve natuurlijk nog die gast met z’n mountainbike. Daar blijft hij liever uit de buurt, want van dat soort types kom je nooit meer af als je eenmaal een gesprek begint.

De vriendin bij het kamperen

De kampeerder kan alleen nog lezen, yahtzeeën of kaarten met zijn vriendin. En nee, verder heeft ze nergens zin in. Alles is vochtig, behalve zij. Hij had zich er nog wel zo veel van voorgesteld…

De kampeerder gaat maar weer eens pissen en een reep chocola bij de campingwinkel halen. Die is al dicht. Natuurlijk, het is laat. Het is donker. Moedeloos sjokt hij in zijn poncho terug naar de klamme slaapzak om voor de derde keer In de Ban van de Ring te gaan lezen. De vriendin lost bij het licht van een zaklantaarn kruiswoordpuzzels op. Een vogel, vier letters, vraagt ze. Hij kan in deze situatie alleen maar drieletterwoorden bedenken.

Lees ook:
Dat cijfer negen op het eind...

De wajangpop

Ze knipt het licht uit, zegt welterusten en draait zich om. Hij zucht en staart door het muskietengaas naar de regen. Rond middernacht komt er nog een camper het terrein op. De koplampen priemen door de duisternis, schijnen een moment over dat eenzame koepeltentje verderop. Het silhouet van de eenzame fietser is enkele seconden zichtbaar, als een wajangpop in een Javaans schimmenspel. Hij lijkt verwoed te masturberen. Een masturberende wajangpop: zulke dingen zie je toch alleen op vakantie. De kampeerder overweegt hetzelfde te doen. Van zelfkwelling naar zelfbevrediging. Wat rest hem anders? Over een week mag hij weer naar huis. Volhouden.

Laatst bewerkt: jan 13, 2019 @ 17:58.

Laatste revisie op 13 januari 2019.

(283 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share