Yuri van Gelder in 2008
Schandelijke taferelen

Yuri weggestuurd van schoolkamp

Yuri van Gelder werd weggestuurd van de Olympische Spelen in Rio. Als een onhandelbare brugklasser op schoolkamp. Hij zou een nachtje hebben doorgehaald en dronken zijn teruggekeerd in het spelershonk (of hoe ze daar zoiets noemen).
Heel Nederland, met voorop het vaderlandse columnistengilde, sluit de arme Yuri nu in de armen, want deze straf was veel te hard en meedogenloos.

Dictator

In het Volkskrantcommentaar werd Chef de Mission Maurits Hendriks al min of meer uitgemaakt voor Oostblokdictator ten tijde van het IJzeren Gordijn. Later werd dit heel kinderachtig veranderd in ‘leider van een jongensinternaat’. Had ie zeker over gebeld.

Ik zou zeggen: jongens, wacht nou even af, want straks, als alle feiten boven water zijn, moet je misschien weer op je standpunt terugkomen. En dat staat ook zo lullig.

Ontmaagd

Je weet het niet. Mij staan telkens weer die enorme spierballen van Yuri voor ogen. Voor hetzelfde geld heeft hij daar in de vroege ochtend stomdronken het Nederlandse onderkomen in puin geramd zodat iedereen van nu af op de grond moet slapen. Heeft hij het hele Holland Heineken House tot boven de plinten ondergekotst (wat ik overigens terecht zou vinden). Heeft hij de voltallige minderjarige meisjesturnploeg ontmaagd (voor zover nodig). Heeft hij Chef de Mission Maurits Hendriks daarna nog drie keer in z’n reet genomen en geroepen dat Willem Alexander straks de volgende zou zijn. Schandelijk en ontoelaatbaar, hoewel dat laatste natuurlijk uniek in de Olympische geschiedenis zou zijn, op zich al een medaille waard.

Gulp

Niettemin vind ik dat hij gewoon zijn finale moet kunnen turnen. Want verslaving (voor zover die een rol speelde) is een ziekte en moet dus als zodanig worden benaderd en begeleid. Niet enerzijds lopen tutten rond die pols van Tom Dumoulin en anderzijds Yuri in de stront laten zakken.

Lees ook:
The Boys van de Voice

Heeft ie misschien óók nog gedaan, op de oranje blazer van Maurits Hendriks zitten schijten. U merkt, mijn perverse fantasie kan er geen genoeg van krijgen. Maar goed, het zal allemaal wel aan de orde komen in het kort geding dat Yuri heeft aangespannen.

Wellicht had hij alleen z’n gulp open laten staan en vond Maurits dat niet passen bij de ‘voorbeeldfunctie van TeamNL’.

Foto: Yuri van Gelder in 2008,  bron: Wikipedia.

Laatste revisie op 31 januari 2019.

(338 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

5 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share