Bernhard Grand Prix
Schandelijke taferelen,  Milieu

Bernhard met bord voor zijn kop

Ja, goedendag, ik ben dus Bernhard Lucas Emmanuel van Oranje-Nassau en ook nog eens Van Vollenhoven. Mijn beroep zou u het best kunnen omschrijven als financieel scharrelaar. Dat klinkt niet zo fraai en vriendelijk misschien, maar dat interesseert mij weinig. Een van mijn mooiste eigenschappen vind ik namelijk dat ik overal schijt maling aan heb.

Kiezelstenen

U verstaat mij slecht, ja sorry, ik praat een beetje moeilijk. Inderdaad, alsof ik kiezelstenen in mijn mond heb. Geërfd van mijn grootvader, die praatte ook zo moeilijk. Maar dan wél weer met dat prachtige Duitse accent. Dat had ik er zelf graag ook nog bij gehad, maar mijn moeder wilde destijds niet dat ik dat ging oefenen. Ze kon er na al die jaren met haar vader niet meer tegen. Jammer, maar je kunt niet alles hebben.

Oostblokkers

Alles hebben lijkt mij overigens het mooiste dat er is. Daar doe ik al jaren mijn best voor. Ik heb dan ook al heel wat geld en goederen bij elkaar gesjacherd. Ik houd het zelf niet zo bij, maar ik bezit volgens die linkse hofnar Lubach via allerlei leuke constructies inmiddels bijna 600 pandjes in dit land. Mijn pensioenvoorziening, heb ik het wel eens genoemd. Ik heb daarnaast nog een internetbedrijf en een softwarebedrijf. Dat laatste draait vooral op goedkope oostblokkers.

Frauderen

Ik ben een zakenmannetje pur sang, dat merkt u wel. En liefst dat het allemaal enigszins schuurt, begrijpt u? Dat de mensen denken: kan het nu wél of niet door de beugel? Zo ben ik indertijd ook begonnen, als student al, een beetje frauderen met sociale premies. Daar heb ik toen een voordelige regeling voor weten te treffen met justitie.

Lees ook:
Pakjesavond slecht voor milieu

En nu ben ik dus bezig met het circuit van Zandvoort. Dat is van mij. Ik probeer daar de Grand Prix Formule 1 naartoe te halen. Zelf doe ik dat ook graag, racen. Ik ben namelijk nogal een iel pikkie, dus dat compenseer ik dan met een stoere bolide.

Saboteren

Mijn vader vindt het maar niks, die is van de veiligheid en van het vogeltjes kijken. Maar ik vind het juist heerlijk om daarmee ook nog eens dat linkse milieuschorem te sarren. Om je dood te lachen. Zit iedereen in dit land z’n best te doen voor het klimaat met zonnepanelen, milieuzones, scootertjes opdoeken, kolencentrales dicht, miljardeninvesteringen om van het aardgas af te komen en ik, ik saboteer dat gewoon. Ik organiseer doodleuk het meest milieuvervuilende sportevenement ter wereld. Totaal niet meer van deze tijd, maar ik zei het u: ik heb gewoon overal schijt maling aan! Als prins kom je daar nu eenmaal mee weg.

Laatste revisie op 11 januari 2019.

(312 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share