desk
Weblog

Dit blog bestaat 21 jaar

Toch een feestmomentje in deze barre tijden: dit blog viert het 21-jarig bestaan. Wat is er allemaal niet gebeurd in die jaren? Niemand had kunnen bedenken dat we in 2022 zuinig moeten zijn met onze energie, dat we zelfs primitieve kacheltjes construeren van bloempotten en waxinelichtjes. Dit idee werkt overigens van geen kanten en is brandgevaarlijk. Dan kun je net zo goed meteen je huis in de fik steken. Je zit er een paar uur warmpjes bij en daarna heb je nergens meer omkijken naar.

Wat wél werkt

Dat is dan weer het andere uiterste en een nogal drastische optie. Wat serieus wél werkt, is een schoottafeltje met een oude laptop erop. Met mijn altijd vooruitziende blik was ik nota bene in mijn allereerste blog van 10 oktober 2001 al voorbereid op de huidige energiecrisis, zou je kunnen zeggen. Vandaar dat ik er bij dit jubileum even op terugkom.

Leest u het zelf, het idee is nog steeds bruikbaar, zolang u een oude laptop van zolder of uit de kringloop weet te vissen. Aan die nieuwe apparaten heb je niks, die worden niet heet. U kunt ook een kat nemen, maar die is duurder in gebruik. Daar ben je minstens 100 euro per maand aan kwijt en dan is het nog maar de vraag of hij eigenlijk wel bij je op schoot wil liggen.

Warme partner

Wat altijd nog het beste werkt is een warme partner, hoewel deze oplossing een wisselend energiebeeld laat zien. Je kunt er niet altijd van op aan. Mannen zweten nogal eens en vrouwen hebben dikwijls koude voeten.

Lees ook:
Nu geheel vernieuwd

In elk geval hoop ik dat u volgend jaar nog kunt genieten van een stukje over het 22-jarig bestaan van dit blog, want zoals het er nu uitziet, is Putin van plan om heel Europa te voorzien van gratis kernenergie. En dat mijn vooruitziende blik mij dit keer in de steek laat.
Nu kruip ik weer een uurtje onder de wol.

(87 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

5 Reacties

  • Bart

    Beste Arnoud,
    Inderdaad een felicitatie waard! 21 jaar iedere keer weer wat nieuws (ook persoonlijk nieuws) is niet niks! Daarom: HULDE!
    Wat betreft de adviezen over ‘hoe jezelf en je partner en je huis warm te houden’ onderschrijf ik je advies om s’nachts (en eventueel overdag als dat zo uitkomt, zo dicht mogelijk bij je partner door te brengen: heeft ons al minstens 1000 E bespaard… En verder: extra dekentje (9 E bij de Action) kan nooit kwaad, evenals wat simpele isolatiemaatregelen: radiatorfolie bijv., zonnepanelen (als je die nog niet had: gewoon huren!), en wat mij betreft: mijn oude Fujitsu Siemens computer aanzetten, die wordt ook zeer warm, en heeft een goede ventilator, dus draai hem zo dat ‘ie de warme lucht in de goede richting blaast…
    Maar ga niet experimenteren met kaarsen en waxinelichtjes, zoals een dame in het AD voorstelde: levensgevaarlijk dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share