niet famke Louise
Schandelijke taferelen

Het roosteren van Famke Louise

Ik las vanmorgen het bericht dat Famke Louise schoon genoeg heeft van alle beperkende maatregelen die de regering heeft ingesteld om het coronavirus te bestrijden.
Mijn mede-boomers vragen nu waarschijnlijk: Famke wie?
Famke Louise is een ‘influencer’ met heel veel volgers op Instagram. Zij post daar scharminkelige bikini- en andere onbenullige plaatjes van zichzelf. Waarschijnlijk merendeels voor het masturbationeel gerief van vieze oude mannen zoals ik en nog wat leeghoofdige generatiegenoten van haarzelf. Het is allemaal niet controleerbaar, maar ze heeft een miljoen volgers. Werkelijk een tenenkrommend vertoon van de ultieme leegheid en nietszeggendheid. En laat ik het maar eerlijk zeggen: ze is gewoon lelijk. Volslagen onduidelijk wat ze nu precies wil ‘influencen’.

Contra-coronavirus

Famke (mijn autocorrect wil steeds ‘fake’ schrijven, hoe toepasselijk) is net zoals meneer Engel besmet geraakt met het -wat ik zal noemen- contra-coronavirus. Dit virus is een tegenreactie op de coronamaatregelen, maar net zo besmettelijk. Het leidt tot bagatellisering van de ernst van het echte virus en aantasting van het oordeelsvermogen. Met de hastag #ikdoenietmeermee geeft Famke aan niet meer te geloven in de mondkapjes en de anderhalve meter.
Samen met andere ‘bekende’ Nederlanders als Tim Douwsma (nooit van gehoord) en Thomas Berge (idem) trekt zij ten strijde tegen het coronabeleid van de regering, lees ik bij de NOS. “We houden onze ‘bek’ niet meer!”, zeggen ze, refererend aan een uitspraak van de premier. Prima, het is een vrij land, maar zorg dan ook dat er wat zinnigs uit die bek komt, Famke Louise!

Een akwasi in het gezicht

Gelukkig is er ook tegengas, zoals van Tim Hofman: “We horen je ondanks je grote platform nooit over maatschappelijke kronkels, onrecht en kapotte systemen, maar nu je schnabbels in het geding komen ben je er opeens.” Ai. Roast!

Lees ook:
Krijg ik last van waandenkbeelden?

Contra-corona is natuurlijk een regelrechte akwasi in het gezicht van alle bedrijven, instellingen en mensen die enorm hun best doen om het coronavirus in te dammen.
Er is zeker kritiek mogelijk op het hier en daar warrige en inconsequente beleid van de overheid. Maar wend je invloed aan door juist wat solidariteit te tonen met kwetsbare groepen en de mensen in de frontlinie van de gezondheidszorg. Ga een vak leren Famke Louise, want dat leeghoofdig exhibitionisme op Instagram is maar een tijdelijke bezigheid. Namelijk tot aan het moment van lichamelijk verval. Of corona natuurlijk.

Laatste revisie op 22 september 2020.

(524 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share