kuthoer Heerenveen
Even afreageren

Ik werd uitgescholden voor kuthoer

In het fijne Friese Heerenveen reed ik door een klein straatje. Ik haalde een paar fietsers in. Ik kreeg geen gelegenheid deze manoeuvre te voltooien, want met hoge snelheid kwam een autootje de hoek om en reed mij tegemoet. Polo’tje of zoiets. Ineens stond hij schuin naast mij geklemd. De bestuurder was duidelijk niet van zins mij enige ruimte te gunnen. Raampjes werden opengedraaid. Op opgefokte toon vroeg de jongeman achter het stuur waarom ik hem blokkeerde. Het was wederzijds, maar goed. Ik probeerde hem uit te leggen dat dit het gevolg was van zijn eigen gedrag en dat je in deze straat maar 30 km per uur mocht rijden.

De blonde opgeschoren knaap blufte dat hij daar allemaal niks mee te maken had en dat hij hier zelfs honderd kon rijden als hij dat wilde. En dat alles nog steeds op die agressieve toon waar je niet tussenkomt.
Ik ben daar nooit zo van gecharmeerd. Ik zie altijd graag dat mensen rustig en geconcentreerd naar mij luisteren. Het is mij niet gegeven. Kennelijk heb ik daarvoor te weinig charisma. Of te smalle schouders. Dat ik geen tatoeages in mijn nek heb zal ook een rol spelen.

Een mooi blond meisje

Maar goed. Naast hem zat een mooi blond meisje stilletjes en bij voortduring te lachen.
Ik informeerde of de jongen haar vriendje was en suggereerde haar hem snel in te ruilen voor een leuker exemplaar.
Waarop de knaap mij toebeet: “Ik ben homo, kuthoer!” 1Waarom mijn autocorrect dit wil verbeteren in ‘vuthoer’ is mij een raadsel. Kun je als hoer met de vut?

Lees ook:
Sinds Mensenheugenis Genderneutraal

Tja, hier had ik niet van terug natuurlijk, vooral omdat hij meteen daarop vol gas gaf en doorreed. Dát vind ik toch altijd zo kinderachtig: schelden en dan snel wegwezen. Een zwaktebod, maar wel irritant. Nou ja. Gelukkig niet haar vriendje dus, dat is dan weer geruststellend.

Seksuele geaardheid

Het incident heeft mij nog geruime tijd beziggehouden. Vragen, vragen. Zoals: is het schelden nu óók al genderneutraal geworden? Kan het woord ‘hoer’ tegenwoordig zowel op mannen als vrouwen worden toegepast? En kan ik terugschelden met inachtneming van de seksuele geaardheid die mijn opponent hier zo nadrukkelijk in het discours inbracht? Had ik iets mogen roepen als ‘blonde borderline homo’? Of maak ik mij dan schuldig aan belediging van een minderheidsgroep? Dat is altijd zo lastig: leden van minderheden mogen onderling wél onbekommerd over negers, rotjoden of pisnichten spreken. Maar als je het als ‘buitenstaander’ doet is het ineens discriminatie of belediging.

Snelweg

Nu zal ik überhaupt deze termen niet snel bezigen, beschaafd en welopgevoed als ik ben, maar theoretisch moet ik wel op hetzelfde niveau weerwoord kunnen bieden als ik word uitgemaakt voor ‘kuthoer’. Vooral in Friesland moet je zulk gedrag meteen afstoppen, want voor je het weet blokkeren ze niet meer een straatje, maar een hele snelweg.

Laatste revisie: jan 19, 2019 @ 18:11.

Laatste revisie op 19 januari 2019.

(571 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

4 Reacties

 • JOHNN

  Wat een troosteloos beeld hierbij als illustratie. Zo ken ik Heerenveen niet. Maar het is ook niet bepaald een ”smal straatje”. Ik neem dus aan dat jij het niet bent die daar asociaal over de stoep fietst.;-)

  • Arnoud Hugo

   Laten we dan zeggen dat de rijbaan smal is. En nee, ik ben niet degene die daar fietst, maar dat wist je al. 😉
   Op dit punt ziet het er inderdaad wat troosteloos uit, hoewel de straat en de huizen pas helemaal gerenoveerd zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share