Industrie vervuiling
Even afreageren,  Schandelijke taferelen

Stompzinnigheid na corona

In diverse media zie ik naar aanleiding van de corona-versoepelingen de vraag opduiken: hoe nu verder?
Heel veel mensen in dit land hadden namelijk toch wel verwacht dat er iets zou veranderen. Dat er lessen zouden worden getrokken, aanpassingen zouden worden gedaan, men waar nodig tot inkeer gekomen zou zijn.
Met ongeloof moeten we echter toezien dat er op de belangrijkste punten helemaal niets verandert! En om heel eerlijk te zijn hadden we dat ook kunnen weten.

Want in dit land (en de rest van de wereld) trekken niet de mensen aan de touwtjes die goedwillend en zorgvuldig omgaan met maatschappij, natuur en leefomgeving. Ze mogen voor de vorm af en toe een klein rukje aan een heel dun touwtje geven. Maar daar moet het bij blijven.
En dus trekken -om bij de touwtjes te blijven- de grote jongens/meisje aan het langste eind.
Alsof er niets gebeurd is. Alsof de pandemie geen nieuwe kansen tot verbetering heeft geboden. Ze hadden ze alleen maar hoeven grijpen.

Terug naar oude verdienmodellen

Maar nee, liever gingen ze zo snel mogelijk terug naar de oude verdienmodellen. Het toerisme wordt weer volop gepropageerd. De vliegtuigen worden tegen bodemprijzen volgestouwd. Men vliegt weer af en aan naar nabijgelegen bestemmingen. De rust rond Schiphol is voorbij en men streeft weer doodleuk naar ‘terugkomst op het oude niveau’, liefst zo snel mogelijk.
Geen gelijk financieel speelveld voor luchtvaart en treinverkeer.
Het overspringen van kwaadaardige virussen van dier op mens zou toch ernstig aanleiding moeten zijn voor het drastisch aanpassen van de veehouderij en het beter zorgen voor dierenwelzijn. Vergeet het maar. We raken voorlopig niet verlost van de mega-stallen en de verschrikkelijke stalbranden.

Lees ook:
En de volgende ergernis

Niet zeuren over het klimaat

Ja en dan het klimaat! Daar moeten we natuurlijk helemáál niet over gaan zeuren! Daar heeft onze economie al genoeg last van. De enige die de grote vervuilers kan terugfluiten is de rechter. Van de beleidsmakers hoeven we deze noodzakelijke ingrepen niet te verwachten.
Een belangrijke les voor het Nederlandse volk is: de regering zit er zo te zien niet voor jullie. De regering vertegenwoordigt de belangen van Shell. Van de NAM. Van Schiphol. Van de KLM. Van de aandeelhouders. De bio-industrie. Van de banken. Van Tata-Steel. De wegenbouwers. De toeristenindustrie. Eigenlijk heel verdacht dat daar altijd beter naar wordt geluisterd dan naar Greenpeace en Milieudefensie. Waarschijnlijk doen die niet genoeg aan steekpenningen.
De toekomst bestaat voor ons uit kansen laten liggen en dit land verder naar de klote helpen. Onze kleinkinderen zullen ons dankbaar zijn.

Laatste revisie op 4 augustus 2021.

(289 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Schrijft op Arnoud Hugo en Amsterdam Centraal. Vader ZKKH. Wanneer tijd over: schrijven, muziek, voorlezen, redactie Amsterdam Centraal.

4 Reacties

 • Bart

  Wat die stalbranden betreft: daar heerst vervolgens geen corona meer, toch?. Maar de boys van Farmers etc. gaan maar door. Hoewel het Corona virus dus vermoedelijk uit de regio Cambodja stamt, is er natuurlijk geen enkele garantie dat zich in west-Europa of elders geen nieuwe variant aandient of erger: een nieuw virus als gevolg van de intensieve veeteelt/ pluimveehouderij.
  Zoals ik al zei is Schiphol er al weer helemaal klaar voor, de LTO en alle particuliere vrachtvervoerders zijn al weer bezig als vanouts. Niets geleerd van deze epidemie, gewoon doorgaan tot het gaatje. De regering heeft op dit moment ‘geen enkele actieve herinnering’ aan de Coronacrisis, dus alle grootvervuilers mogen doorgaan met rotzooi uitstoten, en er is geen reden tot spoedige verandering, helaas!
  En het wordt warmer en vochtiger, meer stormen en wateroverlast. En iedereen feest maar door. De wereld is gek geworden, en wij kijken er naar en doen niets…
  Behalve een paar welbewuste mensen, die voor gek versleten worden…

 • John Zwart

  Het is zo waar! Maar wat doe je eraan? Jij en ik mogen ééns in de 4 jaar 1 stem uitbrengen. De multinationals hebben geen stemrecht nodig, zij mogen lobbyen zoveel ze willen iedere dag van elk jaar. Wij hebben al gestemd en hoe! Op 37 lijsten en lijstjes. Dan hoef je niet zo groot te zijn om de macht te grijpen.
  Er is er nog ééntje die pleit voor de kaarten opnieuw te schudden: nieuwe verkiezingen – net de man die we niet willen. Er is al een kwartaal verklungeld en de demissionairen moeten nu eerst nodig met vakantie. Tot dan blijft Rutte parmantig op zijn zetel zitten. Straks is het september en wat willen we dan nóg…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share