Vluchten in banaliteiten

Vluchten in banaliteiten

Ik zit er nu al een paar weken tegenaan te hikken waarover ik zal schrijven. Graag houd ik het allemaal een beetje luchtig namelijk, maar een vreselijke oorlog geeft daarvoor weinig ruimte. Het is op dit moment te futiel en daardoor ongepast om je bezig te houden met onderwerpen als ‘zeehond gespot in de Lek bij Nieuwegein’. Of ‘actrice Anouk Maas heeft nieuwe relatie’ (wie is zij???).
Ik geef toe, deze feiten behoorden toch al niet tot mijn aandachtsgebied, maar ook serieuzer onderwerpen zijn momenteel niet goed voor mijn mentaal welbevinden. Zoals de lamlendige aanpak door Nederland van de sancties tegen Rusland. Of het ergerniswekkende wegkijken bij de witwaspraktijken van Russische oligarchen die Nederland decennialang faciliteerde.

Hard straffen

Het is immers in ons eigen belang om de Russen economisch hard te straffen. Deze ellende moet zo snel mogelijk stoppen, niet alleen ter wille van Oekraïne, maar op de langere duur ook voor onszelf. We zien op sociale media beelden iemand van die zijn hond uitlaat. Vijftig meter van hem vandaan komt een raket neer. Een zware ontploffing volgt. We slagen er niet in ons een voorstelling te maken hoe het zou zijn als dit in onze eigen zonnige wijk zou gebeuren. Overigens voor mij een reden om geen hond te nemen.
Maar het lijkt een compleet ander universum. Het universum van het militair-industrieel complex, waarin mensenlevens ondergeschikt zijn aan grof geld verdienen. Al die inventiviteit had ook besteed kunnen worden aan nuttiger dingen, zoals de energietransitie, het klimaatprobleem, de woningnood, de honger en armoede in de wereld.

Lees ook:
Een bezoek aan de dictatuur

Vriendin

Ik maak me eveneens bezorgd over het feit dat één man zoveel ellende kan aanrichten en niet tot de orde wordt geroepen binnen zijn eigen bubbel. Het zal te wijten zijn aan de menselijke neiging tot machtswellust en kontkruipen. Dat zie je maar aan Rutte, die krijgen we ook niet weg, zelfs niet op een democratische manier. Niet dat ik hem nu wil vergelijken met Putin, nee stel je voor! Die heeft namelijk wél een vriendin.

Banaliteiten

Misschien is het inderdaad beter voor de geestelijke gezondheid om voorlopig te vluchten in banaliteiten. Zoals de nieuwe reeks programma’s over het Mooiste Meisje van de Klas. De stemproblemen van Hans Teeuwen. Hoe we ons verheugen op de jubileum-editie van de Libelle Zomerweek. Er zijn ook weer allerlei nieuwe elektrische auto’s op komst. Voor mij onbetaalbaar, maar de video’s op Autoweek vormen toch een stukje amusement in donkere tijden.

Kabelbaantje

Als ons toch niets anders rest dan machteloos toezien, kunnen we onze aandacht dus beter beperken tot onschuldig vertier. Zoals het kabelbaantje op de Floriade in Almere. Tel je zegeningen en wees je bewust van het feit dat je daarbij niet uit de lucht geschoten wordt. Vooralsnog althans. Geniet ervan zolang het nog kan.

Laatste revisie op 22 april 2022.

(112 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
John Zwart
John Zwart
1 jaar geleden

Dat ‘tegenaan hikken’ begrijp ik goed. Die oorlog van de Russische versie van ‘Heim ins Reich’ heeft mij van de eerste dag al geboeid, op een akelige manier. Oekraïne was een achterlijk land met corruptie vergelijkbaar met bijv. Suriname, zo sijpelde de informatie uit Den Haag naar ons door toen de Russen de Krim als tankarena annexeerden. Zeker niet rijp om EU lid te worden. Zulke strenge afwegingen hoorden we niet eerder toen we Bulgarije en Roemenië in onze armen sloten. Ook eerder niet toen Malta wel lid mocht zijn om EU paspoorten tegen fikse betaling met louche Russen te… Lees meer »

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
1
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x