Haat in de straat om halal vlees

Haat in de straat om halal vlees

Even wat racistisch nieuws uit de regio, te weten Amstelveen. Daar zit aan de Lindenlaan de Indiaas-Pakistaanse winkel Zohra met oriëntaalse specialiteiten. Onderdeel daarvan is een halal-slagerij. Hier verkoopt men dus vlees van ritueel, onverdoofd geslachte dieren.

De laatste tijd wordt de winkel volgens de berichten op de korrel genomen door extreem rechts. Al een aantal keren werden leuzen op de stoep gekalkt als ‘geen halal in onze straat’. Dat is bedreigend voor de mensen die de winkel runnen. Volgens de klandizie zijn het juist heel aardige mensen.

Grootheidswaan

Dit is altijd het probleem met ontspoorde opvattingen: men pretendeert direct te spreken namens de hele samenleving. Want hoezo ‘onze straat’? De kans is groter dat ‘onze straat’ helemaal niet gediend is van extreem rechtse opvattingen. Dik kans ook dat het hier gaat om een enkeling die zijn denkbeelden in zijn grootheidswaan voor het gemak maar extrapoleert naar de rest van de buurt.

Slaaptekort

Ik hoop dat ze de dader snel vinden. Dat geeft niet alleen rust bij de mensen van de slagerij, maar ook bij de dader zelf. Een cursus ‘Omgaan met andere opvattingen en culturen’ zou hier zegenrijk werk kunnen verrichten. De dader wordt tevens bevrijd van zijn slaaptekort. Want ga maar na, hij moet toch bij nacht en ontij op pad om zijn ongenoegen met nota bene een professioneel sjabloon op de stoep te spuiten. Zoiets kost ook nog wel een paar centjes.

Partij voor de Dieren

Ik denk overigens dat het mededogen met het onverdoofd geslachte dier nep is. Wanneer dat het werkelijke motief zou zijn, is een stem op de Partij voor de Dieren een betere keuze om het geplaagde geweten te ontlasten. Die partij probeert al jaren wetgeving aangenomen te krijgen die onverdoofd ritueel slachten verbiedt.
Nee, volgens mij is het heel plat een doortrapte vorm van racisme tegen vreemdelingen en afwijkende cultuur op de Lindenlaan.
Ik mag hopen dat dit niet ook nog eens overslaat naar de eveneens op de Lindenlaan gevestigde Italiaanse IJssalon Da Vinci: ‘Géén straciatella in onze straat!’.
Je weet maar nooit hoe diep het zit met die xenofobie van de lokale bruinhemdjes.

Lees ook:
Gif en groen in Amstelveen

Bron afbeelding: Facebookpagina van Zohra.

Ook gepubliceerd op Amsterdam Centraal.

Laatste revisie op 18 april 2020.

(395 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk van S tot S
Henk van S tot S
3 jaar geleden

Nu geloof ik persoonlijk, dat het vakkundig onverdoofd slachten de dieren niet veel meer leed bezorgt dan dat gedoe in de reguliere slachthuizen.
Maar de dieren worden gedood en omdat ik dat vervelend vind, ben ik vegetariër.
Als iedereen dat was, was het probleem opgelost en het milieu heeft er ook nog eens baat bij.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Total
0
Share
1
0
Je mening wordt gewaardeerd. Reageer svp!x